Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Δυνατές πρεμιέρες αυτή την εβδομάδα / Η ΕΡΤ2 επιστρέφει με ψυχαγωγία συνδρομητικής τηλεόρασης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δυνατές πρεμιέρες αυτή την εβδομάδα / Η ΕΡΤ2 επιστρέφει με ψυχαγωγία συνδρομητικής τηλεόρασης

Η δημοφιλής σειρά "Οικογένεια Ντάρελ" θα προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9 μ.μ.

Της Αγγέλας ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Αντεπίθεση με νέο πρόγραμμα κάνει η ΕΡΤ από την αρχή του χρόνου. Η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ1 στον δρόμο προς τις εκλογές της άνοιξης φαίνεται να ολοκληρώνεται, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Σειρά έχει τώρα η ΕΡΤ2. Mετά από καιρό, αποκτά πρόγραμμα με δομή, με... "κόνσεπτ" και, θα λέγαμε, "πλούσιο". Σωστότερα: η ΕΡΤ2 φέρνει σε επαφή τους όλους τηλεθεατές με ξένο πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, το οποίο έως τώρα μπορούσαν να προσεγγίσουν μόνο έναντι συνδρομής στα αντίστοιχα δίκτυα.

Αυτό το σαββατοκύριακο έδειξε τις δυνατότητές της με ένα αναδρομικό αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο, με την προβολή τής πιο αντισυμβατικής, της πιο σκληρής ταινίας για την αγάπη, της ταινίας «Αστακός» χθες από την ΕΡΤ2. Και συνεχίζει απόψε η ΕΡΤ1 με τον «Κυνόδοντα», την πιο αυθεντική ταινία για το σύμπαν του αντισυμβατικού δημιουργού, μια πολυεπίπεδη μελέτη πάνω στις σχέσεις εξουσίας και τις μορφές της όπως εκφράζονται μέσω της γονεϊκής σχέσης, της γλώσσας, της εξαπάτησης, του σεξ, ακόμη και της φυσικής βίας.

Το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ2 θα αρχίσει να ξετυλίγεται από την ερχόμενη εβδομάδα.

*** Η δημοφιλής σειρά εποχής, βρετανικής παραγωγής ITV 2016 «Οικογένεια Ντάρελ» προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9 μ.μ. Πρόκειται για βιογραφική δραματική κομεντί, η οποία έχει γυριστεί σε μεγάλος μέρος της στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή Ελλήνων ηθοποιών, όπως ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Γιώργος Καραμίχος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Άννα Σάββα.

Η σειρά αφηγείται την περιπέτεια μιας βρετανικής οικογένειας σ’ ένα πανέμορφο νησί της Ελλάδας, όταν αναγκάστηκε να μετακομίσει, αφήνοντας πίσω όλη την προηγούμενη ζωή της. Βασισμένη στην «Τριλογία της Κέρκυρας» του γνωστού Βρετανού μυθιστοριογράφου Τζέραλντ Ντάρελ (του δευτερότοκου γιου της οικογένειας), παρουσιάζει τη ζωή της Λουίζας Ντάρελ, μιας οικονομικά κατεστραμμένης, αλλά γεμάτης ζωντάνια χήρας και μητέρας τεσσάρων παιδιών, η οποία μπροστά στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζει στην Αγγλία της δεκαετίας του '30 αποφασίζει να εγκατασταθεί με τα τέσσερα παιδιά της σε ένα ηλιόλουστο ελληνικό νησί.

Η προσαρμογή της οικογένειας στον νέο τόπο και τρόπο ζωής, οι νέες προκλήσεις, καθώς και η γνωριμία τους με νέους φίλους, εχθρούς, αλλά και ζώα, ξετυλίγονται στη σειρά. Ο Αλέξης Γεωργούλης υποδύεται έναν Κερκυραίο οδηγό ταξί που μαθαίνει το νησί στην οικογένεια, ενώ ο Γιώργος Καραμίχος έχει τον ρόλο ενός γιατρού, ποιητή και φιλοσόφου, που καλλιεργεί την αγάπη του Τζέραλντ Ντάρελ για τη φύση και τα ζώα. Παίζουν επίσης Κίλι Χόους, Μίλο Πάρκερ, Λέσλι Καρόν.

*** Η σκοτεινή δραματική σειρά θρίλερ «Taboo», παραγωγής Αγγλίας 2017, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα και θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 10.30 μ.μ. Η σειρά μάς μεταφέρει στο Λονδίνο του 1814, όπου επιστρέφει ο Τζέιμς Ντελέινι, βαθιά αλλαγμένος μετά από μακρόχρονη απουσία στην Αφρική. Τον θεωρούσαν νεκρό, εκείνος όμως είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει ό,τι απέμεινε από την κληρονομιά που του άφησε ο πάμπλουτος πλοιοκτήτης πατέρας του και να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Όπως αποδεικνύεται, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς ο Τζέιμς πρέπει να καταφέρει να πλεύσει σε θολά και πολύ επικίνδυνα νερά για να γλιτώσει την ίδια του τη ζωή. Παίζουν: Τομ Χάρντι, Μάικλ Κέλι, Ούνα Τσάπλιν, Τζόναθαν Πράις.

*** Η νέα ρομαντική καθημερινή σειρά «Ο Παράδεισος των Κυριών», παραγωγής Ιταλίας 2015, κάνει πρεμιέρα την Τρίτη και θα μεταδίδεται από Τρίτη έως Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά «Στην Ευτυχία των Κυριών», η ιστορία διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’50, όταν γεννιέται η σύγχρονη Ιταλία, χτίζεται το οικονομικό θαύμα, υπάρχει δουλειά για όλους και ελπίδα για το μέλλον.

Στην καρδιά του Μιλάνου, το πολυκατάστημα ο «Παράδεισος των Κυριών» είναι γεμάτο πολυτελή και καλόγουστα αντικείμενα. Οι πρωταγωνιστές μας είναι η Τερέζα, μια καλλονή του Νότου όλο ζωντάνια και ελπίδα, που βρίσκει το θάρρος να αγωνιστεί για να ζήσει τη ζωή που ονειρεύτηκε, και ο Πιέτρο, ο ιδιοκτήτης του «Παραδείσου», ένας άντρας που όχι μόνο ονειρεύονται το μέλλον, αλλά το κάνει πράξη. Παίζουν: Τζιουζέπε Τσένο, Τζιούσι Μπουσέμι, Αλεσάντρο Τερσίνι.

Δεν είναι μόνο αυτά στην ΕΡΤ2. Να προστεθούν επίσης η δραματική μίνι σειρά μυστηρίου «Η Εξαφάνιση», παραγωγής Γαλλίας αλλά και σειρές ντοκιμαντέρ όπως το «Deadly Dinosaurs» και «Στρογγυλός πλανήτης». Το μενού έχει όμως και ελληνικό πρόγραμμα. Τη νέα πολιτιστική σειρά ντοκιμαντέρ «Γραφή καθαρή» σε 12 επεισόδια. Ζώνη προβολής ελληνικών ντοκιμαντέρ, με τίτλο ΝΤΟΚgr καθιερώνεται κάθε Δευτέρα και προβάλλονται ελληνικά ντοκιμαντέρ και ντοκιμαντέρ που παρήχθησαν με τη συνχρηματοδότηση της ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL