Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Σχεδιασμός ΕΡΤ για τις εκλογές του Μαΐου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχεδιασμός ΕΡΤ για τις εκλογές του Μαΐου

Τον σχεδιασμό της κάλυψης των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, καθώς και των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα γίνουν στα τέλη Μαΐου, επεξεργάζονται ήδη τα στελέχη της ΕΡΤ, με στόχο να διασφαλιστούν τα τεχνικά μέσα και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πληρέστερη κάλυψη των εκλογικών αναμετρήσεων.

Η επιτροπή που έχει συσταθεί με αυτό τον σκοπό, από επικεφαλής όλων των εμπλεκόμενων διευθύνσεων, παραγωγής, τεχνικών μέσων, ειδήσεων και ενημέρωσης, εξωτερικών καλύψεων κ.λπ., περιλαμβανομένων και στελεχών της ΕΡΤ3, συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα. Βασική μέριμνα είναι ο έλεγχος όλων των τεχνικών μέσων, από τις κάμερες μέχρι τις καλωδιώσεις και τα στούντιο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν δυσλειτουργίες, ελλείψεις τεχνικών μέσων ή τεχνικές αστοχίες. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί στο επόμενο διάστημα, όμως θα επαναλαμβάνεται ως τον Μάιο.

Οι καλύψεις που θα γίνουν, θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της Διακομματικής. Πέραν αυτών όμως, ειδικά για τις περιφερειακές εκλογές, φαίνεται να επικρατεί η πρόταση για την πραγματοποίηση δεκατριών ξεχωριστών εκπομπών με τους υποψήφιους των δεκατριών Περιφερειών της χώρας. Οι εκπομπές θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1 και ΕΡΤ3.

ΕΡΤ1 και ΕΡΤ3 θα φέρουν το βάρος και για τις δημοτικές εκλογές. Εδώ, προβλέπεται σειρά εκπομπών με τη συμμετοχή των υποψηφίων για όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας. Υπολογίζεται ότι θα οργανωθούν περισσότερες από 25 εκπομπές για της δημοτικές εκλογές. Ο σχεδιασμός για τις ευρωεκλογές, πέραν των αποφάσεων της Διακομματικής, θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο διάστημα.

Τη βραδιά των εκλογών -και των επαναληπτικών εκλογών την επόμενη Κυριακή- το σύνολο του δυναμικού της ΕΡΤ θα βρίσκεται επί ποδός, με συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων και ανταποκρίσεις από την Περιφέρεια. Στην κεντρική παρουσίαση θα βρίσκεται η Δώρα Αναγνωστοπούλου, με την αρωγή και άλλων παρουσιαστών και δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL