Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Κάτι φαίνεται να κινείται με τις επιδοτήσεις στον Τύπο. Κοινή συνάντηση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής με τις ενώσεις εκδοτών (ΕΙΗΕΑ) και δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ) προγραμματίζεται για τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Θέμα, η πρόταση της κυβέρνησης για οικονομική ενίσχυση του Τύπου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν αναμένεται μείωση του ΦΠΑ στα έσοδα από πωλήσεις (σήμερα 6%), καθώς προσκρούει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αναμένεται έτσι, πιθανόν, ρύθμιση για την επιδότηση στη διανομή του Τύπου, η οποία θα ενισχύει αναλογικά μικρές και μεγάλες εφημερίδες.

«Νόμιμοι ιδιοκτήτες» Σας έχει τύχει να πέσετε πάνω σε κάτι συνταξιούχους στον ΕΔΟΕΑΠ με ύφος «σας πληρώνω και θα με υπηρετείτε» προς το προσωπικό; Κάποιους με πολύ θυμό, γύρευε από τι, που συμπεριφέρονται σαν να οφείλουν οι εργαζόμενοι να γίνουν υπηρέτες τους, σαν ο ΕΔΟΕΑΠ να υπάρχει για να φροντίζει μόνο αυτούς; Αν έχετε την εικόνα κρατήστε την. Αυτή ήταν η συμπεριφορά της Ντόρας Μπακογιάννη, δυο-τρεις φορές μέτρησα, απέναντι στον Σεραφείμ Κοτρώτσο στην εκπομπή με τον Νίκο Παππά την περασμένη Τρίτη. «Το σημειώνω στα πλην» του είπε με νόημα, και χωρίς χαμόγελο, όταν διέκοψε για διαφημίσεις σε ώρα που δεν της άρεσε.

Πολύ καλά τα οικονομικά αποτελέσματα του ΕΔΟΕΑΠ για το έτος 2018, καθώς ξεπερνούν κάθε προσδοκία, λένε καλά πληροφορημένες πηγές. Ως παράδειγμα, αναφέρουν τα έσοδα από εισφορές για τις συντάξεις, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τις δαπάνες. Θα περιμένουμε τον οικονομικό απολογισμό.

Άτεγκτο το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, ακαριαία η παρέμβαση για τον Σωτήρη Καψώχα της ΕΡΤ, που διατύπωσε κρίση. Για τον Πρετεντέρη, από την άλλη, τσιμουδιά. Οι προφητείες -ή έμμεσες απειλές- για την "Αυγή", την "Εφημερίδα των Συντακτών", το "Documento" που «θα ζήσουμε να τις θυμόμαστε» όταν η Ν.Δ. αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας; Κουβέντα το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

Ο Σωτήρης Μανιάτης αναδείχθηκε νέος διευθυντής σύνταξης στην "Εφημερίδα των Συντακτών" μετά την αποχώρηση του Γιάννη Σμυρλάκη, ο οποίος ανέλαβε γενικός διευθυντής Ενημέρωσης στην ΕΡΤ. Ο Σωτήρης Μανιάτης στην εσωτερική ψηφοφορία στην "Εφ.Συν." έλαβε 65 ψήφους έναντι 46 ψήφων του Κώστα Μανιμανάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL