Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ομάδα ελέγχου fake news από την ΕΡΤ

Ομάδα ελέγχου, διασταύρωσης και επαλήθευσης ειδήσεων (fact checking team) δημιούργησε η ΕΡΤ, με στόχο την καταπολέμηση της διασποράς ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, δηλαδή των fake news. Σκοπός...

Ομάδα ελέγχου, διασταύρωσης και επαλήθευσης ειδήσεων (fact checking team) δημιούργησε η ΕΡΤ, με στόχο την καταπολέμηση της διασποράς ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, δηλαδή των fake news.

Σκοπός της ομάδας έργου -η οποία λειτουργεί προς το παρόν πιλοτικά- είναι η συστηματική αξιοποίηση των παραδοσιακών δημοσιογραφικών εργαλείων, ώστε να προσφέρεται ενιαία υπηρεσία σε όλες τις δομές της ΕΡΤ για τον έλεγχο και την επαλήθευση των ειδήσεων, καθώς και για την παρακολούθηση, καταγραφή και ανάλυση ροών πληροφορίας, διαστρέβλωσης, ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδας σε ψηφιακά μέσα. Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα ελέγχου και επαλήθευσης ειδήσεων ενισχύει τις δομές παραγωγής ενημέρωσης της ΕΡΤ με σύγχρονο και πρωτοπόρο τρόπο.

Η ομάδα θα αξιοποιήσει και θα υποβοηθήσει την ανάπτυξη εργαλείων ανάλυσης περιεχομένου, καθώς και επιπρόσθετες ειδικές εφαρμογές λογισμικού για τη χαρτογράφηση δικτύων διαστρέβλωσης, παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Παράλληλα, θα επιμεληθεί την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοσιογράφων, την προώθηση της ερευνητικής δημοσιογραφίας και της δημοσιογραφίας δεδομένων, τη συστηματική καταγραφή και ανάλυση πληροφορίας εκ παραλλήλου με την προώθηση της επιστημονικής μελέτης και της εφαρμοσμένης έρευνας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής ενημέρωσης, έτσι ώστε να αναλαμβάνονται οι κατάλληλες πρωτοβουλίες.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο