Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Στ.Καπάκος: Συμπόρευση των Ν.Καρούτζου και Α.Σταθάτου με την εργοδοσία και όσους θέλουν να κλείσει ο ΕΔΟΕΑΠ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ.Καπάκος: Συμπόρευση των Ν.Καρούτζου και Α.Σταθάτου με την εργοδοσία και όσους θέλουν να κλείσει ο ΕΔΟΕΑΠ

Σε απάντησή του στη γραπτή δήλωση των ανωτέρω, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ταμείου αναφέρει: «Φθηνά κόλπα επέλεξε για ακόμη μία φορά η μειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους ασφαλισμένους και να υπονομεύσει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διατήρηση και βιωσιμότητα του Ταμείου. 

Ενοχλημένοι τάχα ο κ. Νίκος Καρούτζος και η κυρία Άντζυ Σταθάτου, δήλωσαν ότι αποχωρούν από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, επικαλούμενοι επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Μανόλης Δραϊνάκης, εκπρόσωπος των εργοδοτών στο ΔΣ. Η κίνησή τους ήταν καθόλα προσχεδιασμένη και μεθοδευμένη. Με το που ξεκίνησε η συνεδρίαση είχαν ήδη έτοιμη σχετική ανακοίνωση αποχώρησης, την οποία και φρόντισαν να αναρτήσουν αμέσως στα social media. 

Ο τέως πρόεδρος και η τέως γενική γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ επέλεξαν να συνταχθούν με το πλευρό της εργοδοσίας, παρότι έχει προσφύγει κατά του Οργανισμού στο ΣτΕ, ζητώντας την κατάργηση του 2%. Είναι, δηλαδή, συνοδοιπόροι αυτών που θέλουν να κλείσει ο Οργανισμός. Υιοθετούν τα ίδια με αυτούς επιχειρήματα και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν εκ νέου τους ασφαλισμένους. Δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η εκπόνηση της αναλογιστικής μελέτης, όπως ορίζει ο νόμος, ώστε το Ταμείο να κινδυνεύσει. Η σημερινή διοίκηση έχει προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για την αναλογιστική μελέτη, με τη σύμφωνη γνώμη των αναλογιστών και των ορκωτών λογιστών. Η επικαιροποίηση-απογραφή των ασφαλισμένων γίνεται ήδη ηλεκτρονικά και όχι με τη φυσική παρουσία τους. Όπως έγινε και η ένταξη των ασφαλισμένων, που κάποιοι τους ήθελαν να συνωστίζονται επί μήνες στα γκισέ του Οργανισμού. 

Κάνουν λόγο για επικείμενη μείωση των συντάξεων. Το ίδιο έλεγαν και προεκλογικά, ώστε να αποτρέψουν τους ασφαλισμένους να ψηφίσουν νέα διοίκηση. Διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Οι ασφαλισμένοι τούς γύρισαν την πλάτη, αποκαθηλώντάς τους. Κάνουν ότι κόπτονται για τους συνταξιούχους, τους οποίους λοιδορούσαν καθόλη τη διάρκεια της θητείας τους. 

Δεν μπορούν να δεχθούν την αποδοκιμασία τους και τη δυναμική που αναπτύσσει υπό τη νέα διοίκηση ο ΕΔΟΕΑΠ και μιλούν τάχα για κακοδιαχείριση. Τους κακοφαίνεται που ο Οργανισμός πάει καλά και αναβαθμίζει τις παροχές του, προσλαμβάνει υγειονομικό προσωπικό για να καλύψει τις διευρυμένες ανάγκες του και, κυρίως, προετοιμάζεται να δώσει τη μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας κόντρα στους εργοδότες, για να διατηρήσει την ύπαρξή του.

Τους ενοχλεί το έργο της νέας διοίκησης, που έβαλε τέλος στο καθεστώς των απευθείας αναθέσεων και όλη η αγορά γνωρίζει ότι ο ΕΔΟΕΑΠ λειτουργεί με διαφάνεια στα οικονομικά. Ταυτόχρονα, μεταξύ άλλων:

- Μείωσε το κόστος σύμβασης με τη «Βιοϊατρική» κατά 15%.

- Εξασφάλισε έκπτωση 86% στις μικροβιολογικές εξετάσεις.

- Μείωσε κατά 40% το κόστος των οδοντοτεχνικών εργασιών». 

«Στη νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δεν υπάρχουν θέσεις πρωταγωνιστών και δευτεραγωνιστών. Πεποίθησή μας είναι ότι ο Οργανισμός είναι υπεράνω προσώπων και όλοι μας οφείλουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας, παλαιών και νέων. Αυτό δεν μπορούν να χωνέψουν οι τέως. Επέλεξαν να βρίσκονται στην αντίπερα όχθη και να πολεμούν κατά του ΕΔΟΕΑΠ. Δεν θα τους αφήσουμε. Όπλο μας είναι η δύναμη που μας έδωσαν και μας δίνουν οι ασφαλισμένοι μας. Αυτούς υπηρετούμε», καταλήγει η απάντηση του κ. Καπάκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL