Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C24.1°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.6°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.8°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.1°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.8°C22.9°C
4 BF 25%
Η ΕΡΤ επιστρέφει στην ενημέρωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΕΡΤ επιστρέφει στην ενημέρωση

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Σε πλήρη ανασύνταξη και επανασχεδιασμό βρίσκεται η ΕΡΤ, τρεις μήνες μετά την αλλαγή διοίκησης. Οι εκλογές την άνοιξη επισπεύδουν τις διαδικασίες αναδιοργάνωσης, αλλά ταυτόχρονα προσδιορίζουν το πλαίσιο ώστε να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο ενημερωτικό πρόγραμμα, που θα ανταποκρίνεται στις έκτακτες ανάγκες των εκλογών.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να εγκριθεί η εταιρεία συμβούλων που θα αναλάβει τη σύνταξη του business plan της ΕΡΤ. Θα το ετοιμάσει εντός οκτώ εβδομάδων.

Το ψηφιακό δίκτυο αυτονομήθηκε από τις υπηρεσίες της Digea και εξοικονομήθηκαν 1,5 εκατ. τον χρόνο, όσο και το κόστος ενοικίου που κατέβαλε η ΕΡΤ για ένα χρόνο.

Η Ν.Δ. σταμάτησε το εμπάργκο και η ΕΡΤ απέκτησε πάλι τον ρόλο και τη συμβολή της στην πολυμέρεια και τη δημοκρατία.

Η ΕΡΤ Digital έγινε το νέο αθλητικό κανάλι της ΕΡΤ, μετονομάστηκε σε ΕΡΤSports HD και προβάλλει όλους τους αγώνες των διοργανώσεων που η ΕΡΤ έχει αγοράσει τα δικαιώματα.

Η απόφαση αυτή απελευθερώνει ζώνες και δίνει στα άλλα τρία κανάλια τη δυνατότητα να προβάλλουν πρόγραμμα, διαμορφώνοντας το καθένα το δικό του, ξεκάθαρο προφίλ: η ΕΡΤ1 ενημερωτική, η ΕΡΤ2 ψυχαγωγική - πολιτιστική, η ΕΡΤ3 περιφερειακό - βαλκανικό κανάλι.

Την ανανέωση της τηλεόρασης ακολουθεί και το Ραδιόφωνο, αρχής γενομένης από το ενημερωτικό Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Η τοποθέτηση του Γιάννη Σμυρλάκη στη θέση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης έχει στόχο να δρομολογήσει και να υλοποιήσει με τον αρτιότερο δυνατό τρόπο και με την αξιοποίηση όλων των μέσων και εργαλείων τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι ώστε και η ΕΡΤ να ανταποκριθεί στον ρόλο της. Στη θέση προϊσταμένης διευθύντριας στο newsroom, σύμφωνα με το οργανόγραμμα, τοποθετήθηκε η Ευγενία Πασχαλίδου.

Από Δευτέρα, το πρόγραμμα της ΕΡΤ 1 αλλάζει, ενώ και στην ΕΡΤ2 προστίθενται νέες εκπομπές ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Συγκεκριμένα, στην ΕΡΤ1, στη ζώνη 13.00 - 14.30, εντάσσεται νέα εκπομπή με επίκεντρο την κοινωνία και παρουσιαστή τον Σπύρο Χαριτάτο. Εκπομπή για τον απόδημο ελληνισμό προγραμματίστηκε στις 14.30 με τον Νίκο Αγγελίδη. Η εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη προωθείται, ώρα 16.00 - 18.00, και της Κατερίνας Ακριβοπούλου πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ώρα 18.50 - 21.00.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναβαθμίζεται, από τον ερχόμενο Μάρτιο. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς επιδιώκεται να αποκτήσει γρηγορότερο ρυθμό, θα περιλαμβάνει συνέντευξη ή τραπέζι με παράθυρα, "θέμα της ημέρας", πλαισιωμένο με σχόλιο και infographics. Επιπλέον, τα καθημερινά βραδινά "στρογγυλά τραπέζια" με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, τον Π. Χαρίτο κ.ά. θα έρθουν ενωρίτερα, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, ώρα 22.00 - 24.00. Δεκαπεντάλεπτο δελτίο ειδήσεων θα προβάλλεται τα μεσάνυχτα.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναβαθμίζεται, από τον ερχόμενο Μάρτιο. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς επιδιώκεται να αποκτήσει γρηγορότερο ρυθμό, θα περιλαμβάνει συνέντευξη ή τραπέζι με παράθυρα, "θέμα της ημέρας", πλαισιωμένο με σχόλιο και infographics

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL