Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όταν ο Λουκιανός συνάντησε τη Μαλβίνα

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Τη συνάντηση του Λουκιανού Κηλαηδόνη με τη Μαλβίνα Κάραλη, στην εκπομπή της «Οι νότες και τα λόγια», το 1988, παρουσιάζει η ιστοσελίδα της ΕΡΤ, με αφορμή την επέτειο θανάτου του αξέχαστου τραγουδοποιού, στις 7 Φεβρουαρίου 2017.

Στην εκπομπή ο Λουκιανός μιλάει για τη δουλειά του και ερμηνεύει τραγούδια του που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο. Μιλάει για τον δίσκο του «Μικροαστικά», ο οποίος περιλαμβάνει ποιήματα του Γιάννη Νεγρεπόντη μελοποιημένα από τον ίδιο. Κυκλοφόρησε μέσα στη δικτατορία, αρχικά σε παράνομες κασέτες, και έφτασε μέχρι το εξωτερικό. Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης σημειώνει: «Είναι μια δουλειά που την αγαπάω ιδιαίτερα και που νομίζω ότι ήταν αυτή που με πρωτοέβαλε στον δρόμο τον δικό μου. Δηλαδή σταμάτησα να γράφω τα ελαφρολαϊκά και ασχολήθηκα λίγο περισσότερο με τις δικές μου αναμνήσεις, τα δικά μου βιώματα και μουσικές καταστάσεις που ήθελα και εξέλιξα στην πορεία της δουλειάς μου».

Επίσης, γίνεται αναφορά στη μουσική που έχει γράψει για τον κινηματογράφο, ενώ προβάλλεται απόσπασμα από την ταινία «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη, αλλά και στον δίσκο του «Fifties & ξερό ψωμί», για τα τραγούδια της δεκαετίας του '50. Προβάλλεται επίσης μία συναυλία του στον Λυκαβηττό, με τους Σταμάτη Φασουλή, Μίνα Αδαμάκη, Μίμη Χρυσομάλλη και Άννα Παναγιωτοπούλου να ερμηνεύουν τραγούδια που έγραψε για το Ελεύθερο Θέατρο, με τον ίδιο να τους συνοδεύει στο πιάνο.

Δείτε όλα τα σχόλια