Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και η συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν στο νέο πλαίσιο που διαμορφώνει η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το θέμα της συζήτησης απόψε στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου στην ΕΡΤ1, στις 11.30 μ.μ., και των καλεσμένων του: του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα, της βουλεύτριας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου, του μέλους του Π.Γ. του ΚΚΕ Λουίζας Ράζου, του εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛΛ. Θεόδωρου Τοσουνίδη και του αντιπροέδρου του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά.

Σε κρίσιμη καμπή η "L' Humanité" Στο πλευρό των Γάλλων δημοσιογράφων, η ΕΣΗΕΑ για τη στήριξη και τη διάσωση της ιστορικής εφημερίδας «L’ Humanité», που αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες 115 χρόνια μετά από την ίδρυσή της. «Καλούμε όλους όσοι πιστεύουν στις δημοκρατικές αξίες και όλους όσοι πιστεύουν στις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης να μας στηρίξουν για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους κινδύνους» σημειώνει η εφημερίδα μέσω της συνεργατικής συνομοσπονδίας SNJ-CGT και συμπληρώνει: «Εγγραφείτε ως συνδρομητές, δώστε δωρεές και ζητήστε από τους οικείους σας να γίνουν συνδρομητές, να αγοράσουν την εφημερίδα στο περίπτερο και να διαδώσουν τα άρθρα και τα βίντεο στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Κώστα Αξελό Με αφορμή την επέτειο θανάτου του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου και διανοητή του 20ού αι. Κώστα Αξελού, στις 4 Φεβρουαρίου 2010, το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει την εκπομπή «Παρασκήνιο: Ο φιλόσοφος Κώστας Αξελός», παραγωγής 1983, η οποία γυρίστηκε με αφορμή την επίσκεψη του διεθνούς φήμης φιλόσοφου στην Αθήνα, προσκεκλημένου του Γαλλικού Ινστιτούτου, όπου έδωσε διάλεξη. Η συγκεκριμένη εκπομπή παρουσίαζε για πρώτη φορά τον Έλληνα στοχαστή στην ελληνική τηλεόραση, ο οποίος από το 1945 ήταν εγκατεστημένος στη Γαλλία. Το τεράστιο φιλοσοφικό του έργο επικεντρώνεται στον Μαρξ, τον Φρόιντ και τον Χάιντεγκερ. Εξέδωσε είκοσι τέσσερα βιβλία και πλήθος κειμένων στα γαλλικά, τα ελληνικά και τα γερμανικά, τα οποία μεταφράστηκαν σε δεκαεννέα γλώσσες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL