Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Εξοικονόμηση 1,5 εκατ. τον χρόνο από τους ψηφιακούς πομπούς της ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξοικονόμηση 1,5 εκατ. τον χρόνο από τους ψηφιακούς πομπούς της ΕΡΤ

Πλήρη αυτονομία στη μετάδοση του σήματός της σε όλη την Ελλάδα απέκτησε από χθες η ΕΡΤ με την προμήθεια και λειτουργία 135 επιπλέον ψηφιακών πομπών, έναντι 1,6 εκατ. ευρώ, τριάμισι χρόνια μετά την επαναλειτουργία της. Η ΕΡΤ αποκτά έτσι αυτονομία έναντι της Digea, αλλά και εξοικονομεί ισόποση δαπάνη ενοικίου που κατέβαλλε ανά έτος. Η απόσβεση της επένδυσης θα είναι σύντομη.

Το "μαύρο" στην ΕΡΤ το 2013, η λεηλασία του εξοπλισμού και η μείωση του ανθρώπινου δυναμικού της που ακολούθησαν, αλλά και η αποτυχημένη προσπάθεια ανάπτυξης του δικτύου κατά τη διάρκεια της διετούς διακοπής (2013-2015) προκάλεσε -σε συνδυασμό με τις ατελέσφορες προσπάθειες προμήθειας πομπών κατά τα τελευταία έτη- σοβαρότατες ελλείψεις στην ανάπτυξη της αυτονομίας της ΕΡΤ και την ανάγκη συνεργασίας στο θέμα της εκπομπής του περιεχομένου της με την Digea.

Σήμερα, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας, της διοίκησης της ΕΡΤ και του τεχνικού προσωπικού, επετεύχθη η λειτουργική αυτονομία της δημόσιας τηλεόρασης. Σε διάστημα δύο μηνών εγκαταστάθηκαν 85 νέοι πομποί σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Το δίκτυο της ΕΡΤ σήμερα αποτελείται από πομπούς σε όλα τα σημεία που προβλέπει η σχετική νομοθεσία (154), αλλά και σε άλλες περίπου 600 επιπλέον θέσεις για την πλήρη κάλυψή και του τελευταίου χωριού της Ελλάδας. Η ΕΡΤ προχωράει και στις απαραίτητες προσαρμογές και ανανεώσεις του εξοπλισμού της για τη μετάβαση προς το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα (Τ2).

Τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο επισκέφθηκαν χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος, όπου ενημερώθηκαν και εγκαινίασαν τη λειτουργία του ιδιόκτητου δικτύου μετάδοσης του σήματός της.

«Συγχαίρω το προσωπικό και τη διοίκηση της εταιρείας, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσαν την ανάπτυξη του νέου δικτύου. Ανατρέποντας μία ακόμη συνέπεια του 'μαύρου', η δημόσια τηλεόραση ανακτά το εκτόπισμά της, ισχυροποιεί τη θέση και τον ρόλο της μακριά από λογικές που την ήθελαν παρία του τηλεοπτικού τοπίου» δήλωσε ο Νίκος Παππάς από την Αγία Παρασκευή.

Ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος σημείωσε ότι το νέο δίκτυο δίνει δυνατότητες να προχωρήσουμε, σε βάθος χρόνου και μετά από διάλογο, «στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων πρόσβασης έχουν οι πολίτες στο ψηφιακό σήμα, καθώς η τηλεόραση δεν είναι ένα απλό μέσο ψυχαγωγίας, αλλά ένα μέσο μετάδοσης και διάσωσης πολιτισμού, εξασφάλισης ποιοτικής ενημέρωσης και προώθησης της τεχνολογικής καινοτομίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL