Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
"Δεν τρομοκρατούμαστε από απειλές και νταηλίκια της Ακροδεξιάς"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δεν τρομοκρατούμαστε από απειλές και νταηλίκια της Ακροδεξιάς"

Το περασμένο Σάββατο 19 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν από το περιβόητο συλλαλητήριο «ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών», μέσω του οποίου μπόρεσαν να εμφανιστούν ξανά σε δημόσιο χώρο και οι υπόδικοι ναζιστές, η ιστοσελίδα του 105,5 στο Κόκκινο (www.stokokkino.gr) δέχθηκε επίθεση από ακροδεξιούς χάκερ.

Οι ακροδεξιοί ανάρτησαν στον χώρο της σελίδας διάφορα εθνικιστικά μηνύματα ανακατεμένα με ασυνάρτητες απειλές και επιχείρησαν να καταστρέψουν το αρχείο του σταθμού, στο οποίο περιλαμβάνεται όλη η δουλειά, τα ρεπορτάζ και η αρθρογραφία των ανθρώπων του Κόκκινου εδώ και πολλά χρόνια.

«Δεν μας εκπλήσσει φυσικά αυτή η πρακτική. Η Ακροδεξιά αυτό πάντοτε προσπαθούσε και προσπαθεί ακόμα να κάνει. Συνοδεύει τις απειλές και τα νταηλίκια με την αγωνιώδη προσπάθεια να εξοντώσει όχι μόνο τους ανθρώπους που την αντιστρατεύονται, αλλά και τις ιδέες τους. Κάποτε έκαιγαν αιρετικούς ανθρώπους, αργότερα έκαιγαν αιρετικά βιβλία, τώρα προσπαθούν να εξαφανίσουν κείμενα που δεν συμβαδίζουν με την 'εθνικόφρονα σκέψη' τους».

Αυτό σημειώνουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι/ες στον 105,5 Στο Κόκκινο και συμπληρώνουν ότι «όχι μόνο δεν τρομοκρατούμαστε από τις απειλές και τις επιθέσεις ακροδεξιών, αλλά τις καταγράφουμε και ως εύσημο για τη δουλειά μας».

Αναφερόμενοι στην επίθεση που δέχθηκε η ιστοσελίδα, οι εργαζόμενοι Στο Κόκκινο δηλώνουν:

- Θα παραμείνουν σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή φασισμού, ρατσισμού και εθνικισμού, στο πλάι όλων όσους οι φασίστες θεωρούν εχθρούς και «παράσιτα».

- Καλούν κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του στην αντιφασιστική πλευρά της κοινωνίας να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στον κίνδυνο της Ακροδεξιάς και του κοινωνικού κανιβαλισμού που προωθεί.

- Ζητούν την έμπρακτη αλληλεγγύη για να δυναμώσει κάθε αντιφασιστική φωνή στον δημόσιο λόγο.

- Δηλώνουν: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και όχι 'να κοιτάμε τη δουλειά μας'».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL