Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
ΕΣΗΕΑ: Συνεχείς απόπειρες εκφοβισμού των δημοσιογράφων από οπαδούς ομάδων / Στο Συμβούλιο της Ευρώπης η απόλυση Μπραουδάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΗΕΑ: Συνεχείς απόπειρες εκφοβισμού των δημοσιογράφων από οπαδούς ομάδων / Στο Συμβούλιο της Ευρώπης η απόλυση Μπραουδάκη

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης έφτασε η απαράδεκτη απόφαση της εφημερίδας «Έθνος» να απολύσει τον αθλητικογράφο Βαγγέλη Μπραουδάκη, κατηγορούμενο ως «εχθρό» του ΠΑΟΚ, μετά από απαίτηση των οπαδών της ομάδας. Το Συμβούλιο της Ευρώπης, μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας από την ΕΣΗΕΑ στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ανάρτησε στην πλατφόρμα του «Για την προώθηση και την προστασία της δημοσιογραφίας και της προσωπικής ασφάλειας των δημοσιογράφων» την είδηση της απόλυσης, σημειώνοντας τα εξής:

«Ο Έλληνας δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπραουδάκης απολύθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2018 από την ημερήσια εφημερίδα ‘Έθνος’ υπό την πίεση των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ, οι οποίοι ζήτησαν δημόσια την απόλυσή του.

Στις 5 Οκτωβρίου ο ραδιοφωνικός Σταθμός FM στη Θεσσαλονίκη αφιέρωσε δύο ώρες εκπομπής σε καταγγελίες των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ εναντίον του δημοσιογράφου Βαγγέλη Μπραουδάκη, τον οποίο χαρακτήρισαν ‘εχθρό της ομάδας’. Στη διάρκεια της μετάδοσης της εκπομπής ζητούσαν επιτακτικά την απόλυσή του. Η εκστρατεία παρενόχλησης του δημοσιογράφου συνεχίστηκε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τελικά, η εφημερίδα ‘Έθνος’ απέλυσε τον δημοσιογράφο. Η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) καταγγέλλει την ‘παράνομη και καταχρηστική απόλυση’, καταδικάζοντας τις συνεχείς απόπειρες εκφοβισμού των δημοσιογράφων από τους οπαδούς των ομάδων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL