Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Μποστ από το Αρχείο της ΕΡΤ

Tιμώντας τη μνήμη του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ), που υπήρξε σκιτσογράφος, γελοιογράφος, συγγραφέας, ζωγράφος και στιχουργός και έφυγε από τη ζωή στις 13 Δεκεμβρίου 1995, το Αρχείο της ΕΡΤ...

Tιμώντας τη μνήμη του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ), που υπήρξε σκιτσογράφος, γελοιογράφος, συγγραφέας, ζωγράφος και στιχουργός και έφυγε από τη ζωή στις 13 Δεκεμβρίου 1995, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα ert.gr την εκπομπή «Γελοιο-γραφίες και σκιτσογράφοι - Μέντης Μποσταντζόγλου», που προβλήθηκε το 1987 στην ΕΡΤ2.

Ο Μποστ θυμάται το πρώτο σκίτσο που έκανε στα επτά του χρόνια, το πέρασμά του από τη Σχολή Καλών Τεχνών, τη συνεργασία του με το παιδικό περιοδικό «Θησαυρός των Παιδιών», στη συνέχεια με τον «Ταχυδρόμο» και την «Ελευθερία».

Μιλά επίσης για τους ήρωές του Πειναλέων, Ανεργίτσα και Μαμά Ελλάς και εξηγεί γιατί σταμάτησε τη γελοιογραφία και αφοσιώθηκε στη ζωγραφική. Αναφέρεται στα θεατρικά έργα που έχει γράψει, στα εξώφυλλα δίσκων που έχει φιλοτεχνήσει, ενώ αποκαλύπτει γιατί σε όλους τους πίνακές του βάζει τίτλους και μάλιστα ανορθόγραφους.

Για τα χαρακτηριστικά στοιχεία της δουλειάς του μιλούν οι γιοι του Γιάννης και Κώστας Μποσταντζόγλου, ενώ η εκπομπή διανθίζεται με σκίτσα, γελοιογραφίες και πίνακες ζωγραφικής του, χαρακτηριστικά δείγματα της πολύχρονης δουλειάς του.

Δείτε όλα τα σχόλια