Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Θορυβημένη η Ν.Δ. από την αγωγή Βαξεβάνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θορυβημένη η Ν.Δ. από την αγωγή Βαξεβάνη

«Θορυβημένη φαίνεται η Ν.Δ. με την αγωγή που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης εναντίον της Σ. Ζαχαράκη -αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ.- επειδή τον συκοφάντησε μέσω τηλεοπτικού δελτίου και επέμενε στη συκοφαντία μετά την παρέμβαση του δημοσιογράφου». Αυτό απαντάει η εφημερίδα "Documento" σε σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ., προαναγγέλλοντας μάλιστα και νέα αγωγή για τον χαρακτηρισμό «δημοσιογραφικός υπόκοσμος» που περιέχει η ανακοίνωση.

Η εφημερίδα "Documento" υπενθυμίζει ότι η Σ. Ζαχαράκη με δηλώσεις της στο Epsilon στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε υποστηρίξει ότι «Ο Βαξεβάνης είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη». Δεν ανακάλεσε, παρότι ο Κ. Βαξεβάνης παρενέβη στον σταθμό ενημερώνοντας ότι για όλες τις υποθέσεις έχει αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό. Υπενθυμίζει επίσης ότι πληθώρα στελεχών της Ν.Δ. (Ά. Γεωργιάδης, Χ. Αθανασίου, Λ. Αυγενάκης, Σ. Βούλτεψη κ.λπ.) έχουν στραφεί με αγωγές κατά της εφημερίδας, όμως αντιδρούν όταν αυτή η πρακτική αντιστρέφεται.

Με την ανακοίνωσή της νωρίτερα χθες η Ν.Δ. σημείωνε ότι «το δημοσιογραφικό alter ego του Αλέξη Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης», εκτός από τη μήνυση, κατέθεσε και αγωγή εναντίον της Σ. Ζαχαράκη «αξιώνοντας το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ και επιπλέον ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μεταμελήσει δημοσίως».

Όπως αναφέρει η Ν.Δ.: «H αγωγή αυτή δεν στρέφεται ασφαλώς κατά της κ. Ζαχαράκη, αλλά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είναι προφανές ότι η Ν.Δ. θα είναι αντίδικος του κ. Βαξεβάνη στη δίκη. Επειδή, όμως, η Νέα Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται, ούτε φιμώνεται, καλεί ευθέως τον κ. Τσίπρα να βρει το θάρρος να αναλάβει, επιτέλους, στο ακέραιο την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL