Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Νέες κυρώσεις από το ΕΣΡ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέες κυρώσεις από το ΕΣΡ

Σειρά παραβάσεων της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας διαπιστώνει το ΕΣΡ στο Star, τον Alpha και το Βεργίνα TV και επέβαλε χθες κυρώσεις συνολικού ύψους 110.000 ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Ρ. Μορώνη:

* Στο Star για το ριάλιτι "Greece's Next Top Model" επεβλήθη κύρωση ύψους 20.000 ευρώ για χαμηλή ποιότητα προγράμματος, όπως προκύπτει από τον έλεγχο των δύο πρώτων επεισοδίων, δηλαδή των οντισιόν (ακροάσεων) για την επιλογή αυτών που θα συμμετέχουν στο τηλεπαιχνίδι. Τα επόμενα επεισόδια ελέγχονται επίσης. Συστήνεται επίσης στον σταθμό να αυστηροποιήσει τη σήμανση σε "Απαραίτητη η γονική συναίνεση".

* Στον Alpha επεβλήθη κύρωση ύψους 60.000 ευρώ για προσβολή της εταιρείας διαχείρισης στόλου Kinetic, στην οποία δεν δόθηκε δικαίωμα απάντησης, όταν ο σταθμός αναφέρθηκε σε αυτήν υπαινισσόμενος λαθρεμπόριο πετρελαίου. Έγινε επίσης ρατσιστικού τύπου υπαινιγμός για μέτοχό της, ελληνικής υπηκοότητας και καταγωγής από την Αλβανία.

* Στο Βεργίνα TV διαπιστώθηκε προσβολή της γαλακτοβιομηχανίας Βόλου (ΕΒΟΛ), καθώς σε σειρά εκπομπών από τους Γ. Ντάσκα και Σ. Καλόγερο δυσφημείται συστηματικά ο αγροτικός συνεταιρισμός. Στο κανάλι επεβλήθη κύρωση 30.000 ευρώ.

Motor Oil και Alpha παρέκαμψαν το ΕΣΡ

Εν τω μεταξύ το ΕΣΡ έλαβε χθες επιστολή από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία ρωτάει την άποψη και τις ενέργειές του σχετικά με την εξαγορά του Alpha από τη Motor Oil, καθώς της κοινοποιήθηκε σχετική συμφωνία. Όπως ενημέρωσε ο κ. Μορώνης, το ΕΣΡ δεν έχει λάβει προς επικύρωση καμία συμφωνία μεταξύ Alpha και Motor Oil. Πρόσθεσε επίσης ότι τυχόν συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θα πρέπει να γνωστοποιηθεί στο ΕΣΡ εντός 30 ημερών από την υπογραφή της. Συμπλήρωσε επίσης ότι πρώτα θα πρέπει να εγκριθεί από το ΕΣΡ η μεταβίβαση μετοχών του Alpha, αφού πρώτα γίνει ο αναγκαίος έλεγχος, και στη συνέχεια να αποφανθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τα θέματα αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL