Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Εκπομπή για το βιβλίο από το κανάλι της Βουλής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκπομπή για το βιβλίο από το κανάλι της Βουλής

Μια νέα εκπομπή για το βιβλίο ξεκινάει στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, κάθε Κυριακή, ώρα 8 μ.μ. Το όνομά της είναι «Βιβλιοβούλιο» και η ευθύνη της παρουσίασης και αρχισυνταξίας ανήκει στον Μανώλη Πιμπλή. Η εκπομπή διαβάζει βιβλία πεζογραφικά, ποιητικά, δοκιμιακά και μιλάει γι’ αυτά ανιχνεύοντας και αναζητώντας την ποιότητα, την αναγνωστική απόλαυση, τις νέες τάσεις. Δίνει έμφαση στην επικαιρότητα του βιβλίου προσεγγίζοντάς το με πολλούς διαφορετικούς τρόπους:

* Μέσα από τους ίδιους τους συγγραφείς, οι οποίοι θα μιλούν στον δημοσιογράφο Μανώλη Πιμπλή για τα τελευταία τους βιβλία, για το θέμα που αναπτύσσουν, για τα συγγραφικά τους στοιχήματα, για τη συγγραφική μέθοδο που ακολούθησαν, αλλά και για το γενικότερο λογοτεχνικό περιβάλλον, τις αντιλήψεις τους για τον κόσμο, για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

* Μέσα από τη γρήγορη περιδιάβαση στις νέες κυκλοφορίες με τη βοήθεια της δημοσιογράφου Σταυρούλας Παπασπύρου. Μια περιδιάβαση σε βιβλία που διαβάσαμε, σε βιβλία που μας άρεσαν και πιστεύουμε ότι αξίζει ο κόπος να διαβαστούν από το κοινό.

* Μέσα από την κριτική του Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, που διαλέγει ένα βιβλίο ανά εκπομπή και το αναλύει σε βάθος.

* Μέσα από θέματα γύρω από το ευρύτερο περιβάλλον του κόσμου του βιβλίου, των εκδοτών, των συγγραφέων, των βιβλιοπωλών, των μεταφραστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL