Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Στενή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στενή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στο πλαίσιο των εγκαινίων της διεθνούς εκθέσεως Cairo ICT 2018

Δέκα καινοτόμοι εταιρείες του τομέα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Κάιρο, στη διεθνή έκθεση Cairo ICT 2018 -από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα για τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, αλλά και διεθνώς- στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει Ελλάδα, Αίγυπτος και Κύπρος μέσω του Δικτύου Συνεργατικής Καινοτομίας (CEG COIN).

Στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, συμμετείχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς συνοδεύοντάς τον στην ξενάγησή του στα περίπτερα των εκθετών. Στην ομιλία του, σε εκδήλωση στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στους τομείς της καινοτομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού, η οποία, «δίνει πολλές δυνατότητες συνανάπτυξης για τις χώρες της ευρύτερης περιοχής» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Σημείωσε ακόμα πως «η νέα εικόνα της Ελλάδας περιλαμβάνει καινοτόμα εγχειρήματα ιδιωτών και ψηφιακά έργα του Δημοσίου που προσελκύουν το ενδιαφέρον» και μίλησε για τα δύο μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού που δρομολογεί το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, την ενιαία ψηφιακή πύλη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα.

Χθες ο Ν. Παππάς πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Αιγύπτιο υπουργό Επικοινωνιών και Τεχνολογίας - Πληροφορικής δρ. Αμρ Τααλάτ. Η αιγυπτιακή πλευρά έδειξε ενδιαφέρον για την εφαρμογή του έργου της ευφυούς γεωργίας και στην Αίγυπτο και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες και τεχνογνωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL