Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Η ΕΡΤ επιστρέφει με φρέσκο πρόγραμμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΕΡΤ επιστρέφει με φρέσκο πρόγραμμα

Σε κλίμα συνεργασίας, με απόλυτη ομοφωνία στη λήψη των αποφάσεων και με υψηλή... παραγωγικότητα, συνεδρίασε χθες το πρώτο Δ.Σ. της ΕΡΤ με τη συμμετοχή του νέου διευθύνοντος Γιάννη Δρόσου. Το κλίμα "κανονικότητας" φαίνεται να ικανοποιεί και τους εργαζόμενους, καθώς υπάρχει αισιοδοξία ότι η δημόσια τηλεόραση προχωρά μπροστά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ελήφθησαν περί τις 27 αποφάσεις σε 4 ώρες, που αφορούν από κατανομή αρμοδιοτήτων μέχρι πρόγραμμα και από προώθηση συμβάσεων μέχρι διοικητικά θέματα. Το νέο Δ.Σ. αποφάσισε:

* Ο Λευτέρης Αρβανίτης αναλαμβάνει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος με αποκλειστική ευθύνη την ΕΡΤ3. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αναλαμβάνει τα μουσικά ραδιόφωνα.

* Εγκρίθηκε η αναβάθμιση της ροής σε HD της ΕΡΤ Sports, ώστε να λειτουργήσει ως αθλητικό κανάλι εντός του Δεκεμβρίου.

* Εγκρίθηκε η ανανέωση της σύμβασης με εξωτερική εταιρεία για την απασχόληση (περίπου 17) ηχοληπτών.

* Ανακλήθηκαν παλιότερες αποφάσεις για δύο εκπομπές παραγωγής Ανθής Τούμπη που είχαν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και έτσι αποδεσμεύονται κονδύλια ύψους περίπου 400.000 ευρώ.

* Εγκρίθηκε ξένο πρόγραμμα, σειρές και ξένες ταινίες, ποιοτικές και εμπορικές: 15 νέες ξένες σειρές, περισσότερα από 100 νέα ντοκιμαντέρ, 100 βραβευμένες ξένες ταινίες και 50 ταινίες του παλιού και νέου ελληνικού κινηματογράφου.

Ανάμεσα στις ξένες σειρές που μεταδίδονται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση ξεχωρίζουν τα ιστορικά έπη «Trotsky» (2017) και «Victoria» (παραγωγής ITV, 2016), το θρίλερ «Taboo» (2017) με τον Tom Hardy, η δραματική μίνι σειρά «Patrick Melrose» (2018) και η δραματική σειρά αγωνίας «Keeping Faith» (2017). Εξασφαλίστηκαν επίσης και οι νέοι κύκλοι των «The Affair» και «Ντετέκτιβ Μέρντοχ».

Σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, η ΕΡΤ εξασφάλισε τις ταινίες «Ο Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, «Neruda» με τον Gael García Bernal, το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας (2017) «Moonlight», το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας «Ο γιος του Σαούλ», τις ταινίες «Paterson» και «Gimme Danger» του Τζιμ Τζάρμους κ.ά.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL