Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Την Τετάρτη η συγκρότηση σε σώμα / Νέα σελίδα για την ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την Τετάρτη η συγκρότηση σε σώμα / Νέα σελίδα για την ΕΡΤ

Της Αγγέλας ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Νέο ξεκίνημα επιχειρεί η ΕΡΤ από αύριο, μετά από μια περίοδο διάρκειας ενός χρόνου με εσωτερικές έριδες, συγκρούσεις και απογοήτευση. Η τοποθέτηση νέας διοίκησης σηματοδοτεί την αφετηρία αλλαγών, την οποία οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους του Ραδιομεγάρου αντιμετωπίζουν με θετική αναμονή, καθώς αναγνωρίζουν ότι δηλώνει την προοπτική για κάτι καλύτερο.

Γιάννης Δρόσος


Λευτέρης Αρβανίτης


Δημήτρης Παπαδημητρίου

Η τοποθέτηση νέας διοίκησης με τον καθηγητή Νομικής Γιάννη Δρόσο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, τον 35χρονο δημοσιογράφο Λευτέρη Αρβανίτη αναπληρωτή του, μέλος του Δ.Σ., και τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου μέλος του Δ.Σ., με αρμοδιότητα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τον πολιτισμό, έρχεται να συνθέσει και πάλι την εσωτερική συνοχή στην ΕΡΤ και φαίνεται ότι αυτό γίνεται σε θετικό κλίμα. Οπωσδήποτε, «όλοι κρίνονται στην πράξη» τελικώς, όπως είπε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στη διαδικασία έγκρισής τους. Η ταχύτητα εξάλλου με την οποία πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός και τοποθετήθηκε η νέα διοίκηση είναι ενδεικτική για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να δρομολογηθούν οι όροι μιας νέας αρχής.

Επί του πρακτέου, η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. έχει προσδιοριστεί να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και θα οριστούν οι αρμοδιότητες καθενός και θα τεθούν οι προτεραιότητες για το αμέσως επόμενο διάστημα. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή αναμενόταν οι τοποθετήσεις να έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. Η προεργασία θα ξεκινήσει ήδη από αύριο. Οι εκκρεμότητες της προηγούμενης διοίκησης θα ορίσουν τις προτεραιότητες της νέας:

* Υπογραφή συμβάσεων των δικαιωμάτων για τη μετάδοση των αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ κ.λπ. Έχουν υπογραφεί τα προσύμφωνα.

* Υπογραφή του 1,5% για τον κινηματογράφο. Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν έχουν εγκριθεί, όμως δεν έχουν περάσει από το Δ.Σ.

* Αποφάσεις για μίσθωση ελληνικού και ξένου προγράμματος: ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ.

* Αντίστοιχα, πρόγραμμα για την ΕΡΤ3.

* Πώς θα προχωρήσει η ΕΡΤ Sports

* Συζήτηση για τη Eurovision - εάν θα συμμετέχει η ΕΡΤ και με ποιο τρόπο.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ΕΡΤ αναμένεται να έρθει αργότερα, και ενόσω θα προετοιμάζεται για τη διεξαγωγή τριών εκλογικών αναμετρήσεων εντός του επόμενου έτους. Μιλώντας στη Βουλή ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, εξήγησε τις προτεραιότητες και σκιαγράφησε το ύφος διοίκησης που θα ακολουθήσει:

* Τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης των εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως κάνουν όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια. Θα διδαχθούμε από αυτά, είπε.

* «Είμαι εχθρός της λογοκρισίας και φίλος του πλουραλισμού». Δεν πρόκειται να λογοκρίνουμε δημοσιογράφους, όμως «να μάθουν να κάνουν ερωτήσεις».

* Θα γίνει αξιολόγηση της δομής και του οργανογράμματος, προβλέπεται και business plan.

* Θα εξεταστούν το ψηφιακό ραδιόφωνο, το αθλητικό κανάλι, τις συμπαραγωγές, την τεχνολογία.

* Δήλωσε ότι έχει εμμονή στους «διακριτούς ρόλους», διότι «διευκολύνουν και απελευθερώνουν»

* Το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Και πολλοί εξαιρούνται. Τι να κόψεις; Από τα τρία ευρώ;

* Εκτίμησε ότι η δημόσια τηλεόραση δεν είναι αρκετά ενεργητική στο μάρκετινγκ και την προσέλκυση διαφημίσεων.

* Προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά δημοσιογράφων που δημοσίευσαν ότι διώκεται για κακούργημα για τα πεπραγμένα του ως πρόεδρος της ΕΠΟ. "Θα πληροφορηθούν από το δικαστήριο το κόστος του ψέματός τους", σχολίασε χαρακτηριστικά.

* Υπερασπίστηκε τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών στην πρώτη φάση, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν είχε επιχειρηθεί τότε, ακόμα δεν θα είχε μπει τέλος στην ασυδοσία. Αναφερόμενος στη γνωμοδότησή του υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου, σημείωσε ότι 11 Σύμβουλοι Επικρατείας συμφώνησαν μαζί του και 14 διαφώνησαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL