Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Κατέθεσε αίτημα στο ΕΣΡ για τη μία από τις δύο «ορφανές» άδειες / Δεύτερη προσπάθεια για τηλεόραση από τον Β. Μαρινάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατέθεσε αίτημα στο ΕΣΡ για τη μία από τις δύο «ορφανές» άδειες / Δεύτερη προσπάθεια για τηλεόραση από τον Β. Μαρινάκη

Διείσδυση στην τηλεόραση επιχειρεί για δεύτερη φορά ο Βαγγέλης Μαρινάκης διεκδικώντας μία από τις δύο άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που απέμειναν, μετά τη διαδικασία αδειοδότησης που ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες από το ΕΣΡ. Υπενθυμίζεται ότι είχαν προκηρυχθεί από το ΕΣΡ επτά άδειες εθνικής εμβέλειας, παρουσιάστηκαν έξι υποψήφιοι, ο ένας (Φ. Βρυώνης) απερρίφθη, οπότε δόθηκαν πέντε άδειες και έμειναν δύο αδιάθετες. Για τη μία από αυτές εκδήλωσε ενδιαφέρον ο επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα κατατέθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης χθες το μεσημέρι από την εταιρεία «Άλτερ Έγκο» του Β. Μαρινάκη, μαζί με εγγυητική επιστολή ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο Β. Μαρινάκης είχε επιχειρήσει να μπει στον στίβο της τηλεόρασης δύο χρόνια πριν, με τη διαδικασία της δημοπράτησης των αδειών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Επικοινωνίας. Είχε επιτύχει μάλιστα τότε να «χτυπήσει» τη μία από τις τέσσερις άδειες, πλειοδοτώντας με το αστρονομικό ποσό των 73,9 εκατ. ευρώ, ωστόσο η διαδικασία ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Σήμερα (με επτά αντί για τέσσερις άδειες η τιμή πέφτει) το συνολικό κόστος για την άδεια που διεκδικεί ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ, πληρωτέα σε διάστημα δέκα χρόνων, όσο και η ισχύς της άδειας.

Το ΕΣΡ υποχρεούται να προκηρύξει τις δύο «ορφανές» πανελλαδικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου άδειες το επόμενο διάστημα, όπως προβλέπει ο νόμος. Σε αυτό το πλαίσιο ο Β. Μαρινάκης αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ η δυνατότητα παραμένει ανοικτή και για όποιον άλλο επιχειρηματία ενδιαφέρεται για την έβδομη άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Μαρινάκης αγόρασε σε πλειστηριασμό τα ΜΜΕ του ΔΟΛ και σήμερα είναι ιδιοκτήτης ή συμμέτοχος στα ΜΜΕ: "Το Βήμα", "Τα Νέα", Βήμα FM, in.gr, Mega (συμμετοχή 22%), πρακτορείο διανομής Άργος (συμμετοχή 41%), εκτυπωτική μονάδα Ίρις (συμμετοχή 50%).

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL