Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Η Ρένα Δούρου είναι καλεσμένη του Πάνου Χαρίτου στην εκπομπή «Focus», απόψε το βράδυ στις 10.00 στην ΕΡΤ1. Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις της, η περιφερειάρχης Αττικής μιλά για το Μάτι και τα λάθη στην αντιμετώπιση της καταστρεπτικής πυρκαγιάς, τη Μάνδρα και τα πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς και για την κλήτευσή της από την Εισαγγελία. Επίσης, αναφέρεται στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και στην εκ νέου διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Checkpoint για ξενύχτηδες Το παραπάνω Σάββατο 27 Οκτωβρίου ξεκινά στον Alpha η εκπομπή Checkpoint με τη Γιάννα Παπαδάκου. Για τέταρτη χρονιά, η δημοσιογράφος αποκαλύπτει υποθέσεις και σκάνδαλα, με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Επισήμως στο δελτίο του Open η Έλλη Στάη Ανακοινώθηκε χθες η συμμετοχή της στο νέο πρόγραμμα του σταθμού, με την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων. Επίσημη πρώτη σε μία εβδομάδα, την ερχόμενη Τετάρτη 24 Οκτωβρίου.

Διεθνές συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα 4-6 Νοεμβρίου από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ, με θέμα την ελευθεροτυπία και τις διώξεις των δημοσιογράφων, τόσο στις εμπόλεμες ζώνες όσο και σε καιρό ειρήνης. Θα συμμετάσχουν δημοσιογραφικές ενώσεις μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου και για πρώτη φορά των δημοσιογραφικών ενώσεων από τις αραβικές χώρες.

Εν τω μεταξύ συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia στη Μάλτα, η οποία είχε αποκαλύψει μέσω των Panama Papers ισχυρά κυκλώματα διαφθοράς. Στις 16 Οκτωβρίου 2018 η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, τιμώντας τη μνήμη της, οργάνωσαν σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες. Σήμερα στη μνήμη της λειτουργεί η ομάδα «The Daphne Project», μία συνεργασία 18 δημοσιογραφικών οργανισμών από 15 χώρες, που συνεχίζουν το ερευνητικό της ρεπορτάζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL