Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

360 στο κέντρο της Αθήνας με τους χρήστες

Η κάμερα της εκπομπής «360°» με τη Σοφία Παπαϊωάννου ακολούθησε ένα 24ωρο στη ζωή χρηστών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας και κατέγραψε τον εξαντλητικό αγώνα τους με την εξάρτηση. Ήδη από το μεσημέρι...

Η κάμερα της εκπομπής «360°» με τη Σοφία Παπαϊωάννου ακολούθησε ένα 24ωρο στη ζωή χρηστών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας και κατέγραψε τον εξαντλητικό αγώνα τους με την εξάρτηση. Ήδη από το μεσημέρι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας οι χρήστες αναζητούν την πρώτη δόση της ημέρας. Στην Πλατεία Βάθη, στο Πανεπιστήμιο, στα στενά της Ομόνοιας, στο Μεταξουργείο, έμποροι πωλούν ανενόχλητοι, μέρα και νύχτα, ηρωίνη, «τάι», κοκαΐνη, «άις» και τη δολοφονική «σίσα».

Η ζωή της πόλης συνεχίζεται δίπλα τους. Οι περαστικοί επιταχύνουν το βήμα τους όταν περνούν από κοντά τους και γυρίζουν το κεφάλι. Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεσπάνε αιματηρά επεισόδια. Μια διαφωνία στη συναλλαγή, μια ακόμα «μάχη» ανάμεσα στους διακινητές για τα καλύτερα «πόστα» στην πόλη μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε δολοφονίες καταμεσής του πεζοδρομίου.

Ο Π., η Γ., η Κ., ο Α. είναι οι άνθρωποι που οι Αθηναίοι αποφεύγουν να κοιτάξουν όταν τους συναντούν στα «κακόφημα» σημεία της πόλης. Είναι οι χρήστες των ναρκωτικών ουσιών που αναγκάζονται να μείνουν στον δρόμο, να ζητιανέψουν, να κλέψουν, να «πουλήσουν» το σώμα τους για να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Στον Alpha απόψε, στις 24.00.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ψήφος των αποδήμων

Από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Τ. Θεοδωρικάκου για «το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη Γη» και τους πύρινους λόγους του Μητσοτάκη στην Αστόρια («το 2023 θα ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας») μέχρι τις συνεχείς αναδιπλώσεις,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο