Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
ΕΣΗΕΑ για Λ.Χαραλαμπόπουλο / Αυτόκλητος υπερασπιστής Μαρινάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΗΕΑ για Λ.Χαραλαμπόπουλο / Αυτόκλητος υπερασπιστής Μαρινάκη

«Αυτόκλητο υποστηρικτή της εργοδοσίας» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ τον «συνάδελφο», εντος εισαγωγικών, δημοσιογράφο Λ. Χαραλαμπόπουλο μετά από ανάρτηση στην ιστοσελίδα tovima, με την οποία υπερασπίζεται τις πρόσφατες δεκάδες απολύσεις του εργοδότη του στον Όμιλο Μαρινάκη.

Το κείμενο του Λ. Χαραλαμπόπουλου δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτωβρίου, δύο μέρες μετά από καταγγελία της ΕΣΗΕΑ, η οποία έκανε λόγο για «καταιγισμό απολύσεων» στα Μέσα του ομίλου Μαρινάκη, που ξεπερνούν τις 29, και μάλιστα κατά τρόπο που να αποφευχθεί η νόμιμη αποζημίωση. Επεσήμαινε μάλιστα η ΕΣΗΕΑ ότι στις επανειλημμένες κρούσεις για τριμερή συνάντηση με τον εκπρόσωπο του υπ. Εργασίας, με σκοπό να ανακληθούν οι απολύσεις και να δεσμευθεί η εργοδοτική πλευρά για τη διατήρηση των υφισταμένων συμβάσεων εργασίας, η πλευρά Μαρινάκη ακολούθησε παρελκυστική τακτική.

Απαντώντας ο Λ. Χαραλαμπόπουλος ανέλαβε να υπερασπιστεί τις αποφάσεις της εργοδοσίας, όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, «με νέα... 'ρηξικέλευθα' επιχειρήματα, χαρακτηρίζοντας 'αργόμισθους' τους απολυμένους συναδέλφους». Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ, «κατέστη, εκτός από εθελοντής υπερασπιστής της εργοδοσίας, αυτόκλητος πάλι και αξιολογητής των συναδέλφων του».

«Του θυμίζουμε μολαταύτα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απολυθέντων ήταν συνάδελφοί μας που εργάστηκαν απλήρωτοι, όταν ο οργανισμός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και τον κράτησαν όρθιο για να μην χαθούν οι ιστορικές εφημερίδες, ενώ ο ίδιος προσελήφθη στον οργανισμό πρόσφατα», συμπληρώνει στην ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ.

Συμπληρώνει επίσης προς τον υπερασπιστή του εργοδότη του:

* Είναι υποχρέωση της εργοδοσίας να πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων στην ώρα τους και όχι οικειοθελής παροχή, όπως υποστηρίζει!

* Οι επενδύσεις της εταιρείας σε νέα Μέσα προφανώς και αποτελούν επιχειρηματικές αποφάσεις που αποσκοπούν στην οικονομική ανάπτυξη του ομίλου και δεν εκδίδονται ως «χάρη στους εργαζόμενους»!

* Η δυνατότητα εγγραφής στην ΕΣΗΕΑ των δημοσιογράφων που εργάζονται στα ηλεκτρονικά Μέσα αποτελεί κατάκτηση, η οποία προήλθε μετά από προσπάθειες χρόνων, όπως και οι αγώνες για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.

Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ -Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου- υπογραμμίζουν τον πρωταρχικό τους ρόλο, που είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας σε όλα τα Μέσα, με τους καλύτερους όρους απασχόλησης για όλους τους δημοσιογράφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL