Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Επιστολή ΕΣΗΕΑ στο ΕΣΡ για τη στοχοποίηση αθλητικών συντακτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιστολή ΕΣΗΕΑ στο ΕΣΡ για τη στοχοποίηση αθλητικών συντακτών

Ολόκληρη η επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση επιθέσεων, εναντίον δημοσιογράφων, από οπαδούς και παράγοντες ομάδων μέσα από αθλητικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η στοχοποίηση συναδέλφων μας, η απαξίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος στα αθλητικά ΜΜΕ και παράλληλα να δημιουργείται κίνδυνος για την ασφάλεια των συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ, κατέγραψε το πρόβλημα σε όλες τις εκφάνσεις του και αποφασίσαμε από κοινού να προσφύγουμε ενώπιον σας και να ζητήσουμε τη συνδρομή σας, προκειμένου να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά. 

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων έχει ήδη απασχοληθεί με το πρόβλημα, που καθημερινά πλέον διογκώνεται στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, η οποία μάλιστα έχει αναγνωρίσει ότι, η βία που ασκείται εναντίον δημοσιογράφων είναι εγκληματική ενέργεια. Το γεγονός αυτό θεωρείται σημαντική απόφαση για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, οι οποίοι πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους χωρίς εξαρτήσεις και παρεμβάσεις. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, είναι καθοριστικής σημασίας για κάθε δημοκρατική κοινωνία.

Είμαστε στη διάθεσή σας και θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμη μια συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν, για να σας αναλύσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις μας επί του προβλήματος.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Η Πρόεδρος   
Μαρία Θ. Αντωνιάδου    

Ο Γενικός Γραμματέας
Σταύρος Καπάκος»     

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL