Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εγγύηση δανείων για οπτικοακουστικές παραγωγές

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προσέλκυση επενδύσεων σε οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα και για την τόνωση της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας αποτελεί το πρόγραμμα εγγυοδοσίας δανείων...

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προσέλκυση επενδύσεων σε οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα και για την τόνωση της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας αποτελεί το πρόγραμμα εγγυοδοσίας δανείων για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.

Η εγγύηση δανείων για οπτικοακουστικές παραγωγές (σινεμά, τηλεόραση, video, animation) εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορά επιχορήγηση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.). Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης είναι 25 εκατ. ευρώ με δυνατότητα αύξησης των διαθέσιμων κεφαλαίων.

Το έργο κατατέθηκε προς έγκριση από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής για τα οπτικοακουστικά ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής περιλαμβάνονται:

* Επιχορήγηση της τάξης του 35% χωρίς το όριο των 5 εκατομμυρίων, όπως ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα στη Βουλή.

* Ένταξη της παραγωγής ο/α και videogames (κωδικοί δραστηριότητας 59.11, 59.12, 62.01.21) στο νέο πρόγραμμα της ΕΤΕΑΝ Α.Ε. «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση».

Με τα μέτρα, συνολικού ύψους 916 εκατ. ευρώ, η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο να διαθέτει ένα πολύ ελκυστικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον για επενδύσεις στον κλάδο της δημιουργικής βιομηχανίας.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος σημείωσε: «Ο τομέας των δημιουργικών βιομηχανιών και ιδιαίτερα της οπτικοακουστικής παραγωγής αποτελεί ένα στοίχημα που η χώρα μας οφείλει να μην χάσει. Τα ασύγκριτα φυσικά της πλεονεκτήματα και το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει συνδυάζονται πλέον με ένα πιο πλήρες θεσμικό πλαίσιο, με σημαντικά επενδυτικά κίνητρα και χρηματοδοτικά εργαλεία. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και σήμερα βάζουμε τις βάσεις για να ξεπεράσουμε και το εμπόδιο της ρευστότητας, που αφορά κυρίως τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Δείτε όλα τα σχόλια