Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Ζητάει κλήση του Ν. Παππά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας / Πυρ ομαδόν από τη Ν.Δ. του "μαύρου" για τη... σωτηρία της ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζητάει κλήση του Ν. Παππά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας / Πυρ ομαδόν από τη Ν.Δ. του "μαύρου" για τη... σωτηρία της ΕΡΤ

Όλα τα κοινοβουλευτικά «εργαλεία» χρησιμοποιεί η Ν.Δ. αναδεικνύοντας το ζήτημα της ΕΡΤ σε βασικό «όπλο» της ατζέντας της εναντίον της κυβέρνησης. Μετά την κατάθεση επίκαιρης επερώτησης, οι βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν και την κλήση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οι βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετέχουν στην επιτροπή ζητούν επίσης την κλήση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου, του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου και του προέδρου του ΕΣΡ Θανάση Κουτρομάνου.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. επαναλαμβάνουν ουσιαστικά τους ίδιους ισχυρισμούς σχετικά με την ΕΡΤ που διατύπωσαν και στην επίκαιρη επερώτηση, επικαλούμενοι κατά βάση δηλώσεις στελεχών και πρώην στελεχών της ΕΡΤ και της κυβέρνησης που επικρίνουν διάφορους τομείς της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι βουλευτές της Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι σειρά πρόσφατων γεγονότων και επώνυμων καταγγελιών «αποδεικνύουν τη χρησιμοποίηση της ΕΡΤ ως μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας, αλλά αναδεικνύουν και πολύ σοβαρά ζητήματα κακής διοίκησης και διαχείρισης».

Οι βουλευτές της Ν.Δ. αναφέρονται σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «άνευ προηγουμένου 'πάρτι' στις μεικτές και εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ», ενώ δίνουν έμφαση και στην έκθεση πεπραγμένων του ΕΣΡ του 2017 ισχυριζόμενοι ότι προκύπτει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στην ΕΡΤ το 61,2% του χρόνου των πολιτικών συζητήσεων και στην καταγραφή της επικαιρότητας», ενώ η Ν.Δ. μόνο το 14,7%. Παράλληλα, επικαλούνται την ανοιχτή επιστολή του εντεταλμένου συμβούλου Προγράμματος της ΕΡΤ Σπ. Κρίμπαλη προς τον Ν. Παππά, τη δημόσια παρέμβαση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Γιώργου Θαλασσινού, την επιστολή παραίτησης του γενικού διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ Νίκου Μιχαλίτση, αλλά και την πρόσφατη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL