Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Κούλογλου: H ερευνητική δημοσιογραφία είναι ανθυγιεινό επάγγελμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κούλογλου: H ερευνητική δημοσιογραφία είναι ανθυγιεινό επάγγελμα

«Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε εάν όντως τα κίνητρα της δολοφονίας είναι πολιτικά», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Βουλγάρα δημοσιογράφος ερευνούσε υποθέσεις διαπλοκής που περιλάμβαναν και κοινοτικά κονδύλια. «Για την διερεύνηση ίδιας υπόθεσης στην Σλοβακία δολοφονήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ο Γιάν Κούτσιακ, και την επόμενη εβδομάδα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου, Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια», υπενθύμισε ο Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας πως «ούτε στους χειρότερούς μου εφιάλτες δεν φανταζόμουν ότι κάθε χρόνο θα είχαμε στην ΕΕ δολοφονίες δημοσιογράφων».
 
Αποδεικνύεται, όμως, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου, «η διαφθορά και η μαφία είναι διεθνή φαινόμενα, που συνδέονται μεταξύ τους. Για τον λόγο αυτό, καλό θα είναι οι πολιτικοί να αποφεύγουν την ονομαστική στοχοποίηση καλών ερευνητών δημοσιογράφων, που κάνουν σωστά την δουλειά τους. Αυτό ισχύει και για τους Έλληνες πολιτικούς που τα έκαναν αυτά με αφορμή το σκάνδαλο Novartis».   
 
Σε κάθε περίπτωση ο ευρωβουλευτής τόνισε πως «υπάρχει απόλυτη βούληση να προχωρήσει η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. Βλέπουμε ότι δεν πρόκειται για μια απλή εταιρεία. Είναι μια πανίσχυρη εταιρεία πανταχού παρούσα, που είχε τα πλοκάμια της παντού. Η αρμόδια εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, όμως, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει».https://www.youtube.com/embed/Cj0-oR_pg3w


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL