Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Aπό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση / Τόνωση 2,3 εκατ. ευρώ για απολυμένους από Πήγασο, ΔΟΛ και Mega
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Aπό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση / Τόνωση 2,3 εκατ. ευρώ για απολυμένους από Πήγασο, ΔΟΛ και Mega

Κονδύλι ύψους 2,3 εκατ. ευρώ ενέκρινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξη 550 απολυμένων εργαζομένων στον τομέα των ΜΜΕ. Πρόκειται για χρήματα τα οποία θα εκταμιευθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση ύστερα από αίτημα του υπουργείου Εργασίας σε συνεννόηση με την ΕΣΗΕΑ και άλλες ενώσεις εργαζομένων.

Το κονδύλι αφορά κατ' αρχάς απολυμένους εργαζόμενους από τον Πήγασο, τον ΔΟΛ και το Mega, ωστόσο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει διεύρυνση και σε εργαζομένους άλλων επιχειρήσεων ΜΜΕ. Στο παρελθόν από το πρόγραμμα έχουν ωφεληθεί και άλλοι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ που οδηγήθηκαν σε κλείσιμο, όπως του Alter και της "Ελευθεροτυπίας", των καταστημάτων Fokas κ.ο.κ.

Σύμφωνα με την Ε.Ε. το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ θα βοηθήσει τους απολυμένους εργαζόμενους στη μετάβασή τους σε νέες θέσεις εργασίας. Η χρηματοδότηση αφορά επαγγελματικό προσανατολισμό και κατάρτιση, επανεκπαίδευση, συμβουλές για την επιχειρηματικότητα και τη συμβολή στην ίδρυση νεόδμητων επιχειρήσεων, καθώς και διάφορα επιδόματα.

Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου είναι 3,8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το Ταμείο Προσαρμογής για την Παγκοσμιοποίηση θα παράσχει τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ (60%). Η πρόταση της Επιτροπής υποβλήθηκε προς έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε.

Η επίτροπος για θέματα Απασχόλησης Μάριαν Θίσεν δήλωσε: «Η Ελλάδα ήταν η χώρα που επλήγη περισσότερο από την οικονομική κρίση, που ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία, και μόλις πρόσφατα βγήκε από το πρόγραμμα υποστήριξης. H υποστήριξη της Ε.Ε. για την Ελλάδα δεν σταματά και πρέπει να χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να συνεχίσουμε να βοηθάμε τον ελληνικό λαό. Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, το οποίο θα βοηθήσει στη μετάβαση σε νέες θέσεις εργασίας περισσότερων από 500 πρώην εργαζομένων στα ελληνικά ΜΜΕ».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL