Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει Μαρινάκη

Για καταιγισμό απολύσεων, οι οποίες υπερβαίνουν τις 29, καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ την εταιρεία Άλτερ Έγκο του Β. Μαρινάκη, που εκδίδει τις εφημερίδες "Βήμα", "Νέα" κ.λπ. Πρόκειται για απολύσεις...

Για καταιγισμό απολύσεων, οι οποίες υπερβαίνουν τις 29, καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ την εταιρεία Άλτερ Έγκο του Β. Μαρινάκη, που εκδίδει τις εφημερίδες "Βήμα", "Νέα" κ.λπ. Πρόκειται για απολύσεις δημοσιογράφων, τεχνικών, σκιτσογράφων και φωτορεπόρτερ, οι οποίες έγιναν καταχρηστικά, πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους από την πρόσληψη, προκειμένου να μην καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση.

Όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, στις επανειλημμένες κρούσεις για τριμερή συνάντηση με τον εκπρόσωπο του υπ. Εργασίας με σκοπό να ανακληθούν οι απολύσεις και να δεσμευθεί η εργοδοτική πλευρά για τη διατήρηση των υφισταμένων συμβάσεων εργασίας, η πλευρά της Άλτερ Έγκο ακολούθησε παρελκυστική τακτική και εν τέλει παρουσίασε υπόμνημα στο οποίο αναφέρει ότι «εφαρμόζει ό,τι ορίζει ο νόμος για τις απολύσεις».

«Αντί να δώσει εξηγήσεις για τις απολύσεις και το μέλλον των εργασιακών σχέσεων στην επιχείρηση, αναλίσκεται σε γενικές αναφορές περί τήρησης της εργατικής νομοθεσίας από μέρους της απαξιώνοντας τη διαδικασία ενώπιον του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ και καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας.

Συμπληρώνει επίσης ότι η επανέκδοση των εφημερίδων έγινε με συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων και στο διάστημα που μεσολάβησε οι οικονομικές συνθήκες της χώρας παρέμειναν σταθερές. «Δεν υπάρχει, επομένως, ουδεμία δικαιολογία για τις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν και οι οποίες έχουν διαταράξει το εργασιακό κλίμα» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο