Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει Μαρινάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει Μαρινάκη

Για καταιγισμό απολύσεων, οι οποίες υπερβαίνουν τις 29, καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ την εταιρεία Άλτερ Έγκο του Β. Μαρινάκη, που εκδίδει τις εφημερίδες "Βήμα", "Νέα" κ.λπ. Πρόκειται για απολύσεις δημοσιογράφων, τεχνικών, σκιτσογράφων και φωτορεπόρτερ, οι οποίες έγιναν καταχρηστικά, πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους από την πρόσληψη, προκειμένου να μην καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση.

Όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, στις επανειλημμένες κρούσεις για τριμερή συνάντηση με τον εκπρόσωπο του υπ. Εργασίας με σκοπό να ανακληθούν οι απολύσεις και να δεσμευθεί η εργοδοτική πλευρά για τη διατήρηση των υφισταμένων συμβάσεων εργασίας, η πλευρά της Άλτερ Έγκο ακολούθησε παρελκυστική τακτική και εν τέλει παρουσίασε υπόμνημα στο οποίο αναφέρει ότι «εφαρμόζει ό,τι ορίζει ο νόμος για τις απολύσεις».

«Αντί να δώσει εξηγήσεις για τις απολύσεις και το μέλλον των εργασιακών σχέσεων στην επιχείρηση, αναλίσκεται σε γενικές αναφορές περί τήρησης της εργατικής νομοθεσίας από μέρους της απαξιώνοντας τη διαδικασία ενώπιον του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ και καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας.

Συμπληρώνει επίσης ότι η επανέκδοση των εφημερίδων έγινε με συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων και στο διάστημα που μεσολάβησε οι οικονομικές συνθήκες της χώρας παρέμειναν σταθερές. «Δεν υπάρχει, επομένως, ουδεμία δικαιολογία για τις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν και οι οποίες έχουν διαταράξει το εργασιακό κλίμα» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL