Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Οι τράπεζες παρεμβαίνουν για το Mega
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι τράπεζες παρεμβαίνουν για το Mega

Ο κύβος ερρίφθη για το Mega από τις τράπεζες, στις οποίες, λόγω χρεών, έχει περιέλθει το σύνολο του ενεργητικού του. Μετά από ενάμιση χρόνο προβολής αποκλειστικά και μόνο σειρών και μετά από έξι μήνες διακοπής και των διαφημιστικών μηνυμάτων, δηλαδή των εσόδων, οι τράπεζες κατέθεσαν χθες αίτηση για υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς «ειδικής διαχείρισης». Οι μέτοχοι, παλαιοί και νέοι, εγκατέλειψαν το κανάλι ήδη από το 2013 αρνούμενοι οποιαδήποτε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως ζητούσαν οι τράπεζες, λόγω του υψηλού δανεισμού, με αποτέλεσμα τη σημερινή αίτηση για «ειδική διαχείριση» που οδηγεί το κανάλι σε κλείσιμο.

Η διαδικασία θα είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν που ακολούθησαν οι τράπεζες στην περίπτωση του ΔΟΛ (Νόμος Δένδια 4307/2014), του οποίου το ενεργητικό εκποιήθηκε εντός εξαμήνου το καλοκαίρι του 2017 με τη μέθοδο του πλειστηριασμού. Η αίτηση κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και έχει οριστεί για τις 30 Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ εκκρεμεί και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε από την πλευρά του καναλιού τον περασμένο Μάρτιο. Το Mega λειτουργεί με προσωρινή διαταγή, εν αναμονή της απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων, εναντίον προηγούμενης απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με την οποία το κανάλι οφείλει να διακόψει τη λειτουργία του, καθώς δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες την εκκαθάριση έχει αναλάβει η ίδια δικηγορική εταιρεία που ανέλαβε και τον ΔΟΛ (δικηγορικό γραφείο Αγγελίδη) και τον έλεγχο η Grant Thornton.

Το μοντέλο εκκαθάρισης μέσω «ειδικής διαχείρισης» αφορά υπερχρεωμένες επιχειρήσεις με αίτημα των πιστωτών και υπό την εποπτεία του ειδικού διαχειριστή (Grant Thornton). Ο διαχειριστής αποτιμά την επιχείρηση εν λειτουργία και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί υψηλότερο τίμημα από τη ρευστοποίηση του ενεργητικού της εταιρείας. Στην ουσία πρόκειται για την "ταινιοθήκη" του καναλιού, τις ελληνικές σειρές δηλαδή που προβάλλει και χάρη στις οποίες κατορθώνει να βρίσκεται στον αέρα και να αποκομίζει ένα γενναίο 10% της τηλεθέασης. Ένας νέος κύκλος ανταγωνισμού αναμένεται έτσι για το κανάλι ή άλλη πλατφόρμα που θα διεκδικήσει το "πακέτο" των δημοφιλών ελληνικών σειρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL