Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Λευτέρης Κρέτσος: / Λευτέρης Κρέτσος: Ενίσχυση του Φεστιβάλ Δράμας και των "μικρομηκάδων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λευτέρης Κρέτσος: / Λευτέρης Κρέτσος: Ενίσχυση του Φεστιβάλ Δράμας και των "μικρομηκάδων"

Την τόνωση του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας αλλά και γενικότερα την ενίσχυση των δημιουργών μικρού μήκους ταινιών, παρουσίασε την Κυριακή στην τελετή εγκαινίων του Φεστιβάλ στη Δράμα ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, το Φεστιβάλ Δράμας θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο, με προϋπολογισμό που τα επόμενα χρόνια θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, στα σχέδια του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής είναι η περαιτέρω ενίσχυση των δημιουργών μικρού μήκους ταινιών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας: πρωτότυπες ταινίες μικρού μήκους, από νέες και νέους δημιουργούς 18-35 ετών, πρόκειται να χρηματοδοτηθούν το ερχόμενο έτος.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στο να αναδείξει τα νέα ταλέντα, να δώσει την ευκαιρία σε νέες και νέους να ορθώσουν δημόσιο λόγο μέσα από το έργο τους, να αναδείξουν θέματα που τους απασχολούν, να γίνουν μέτοχοι της εθνικής μας κινηματογραφίας» δήλωσε ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα νέα σχέδια περί ανακατασκευής της μεγάλης Καπναποθήκης, η οποία πρόκειται να στεγάσει όχι μόνο το Φεστιβάλ αλλά και τη μελλοντική Σχολή Κινηματογραφικών και Οπτικοακουστικών Μέσων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το 41ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας πραγματοποιείται από τις 17 ώς τις 22 Σεπτεμβρίου 2018. Θα προβληθούν συνολικά 195 ταινίες από 52 χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL