Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Τι θα γίνει με το Mega;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι θα γίνει με το Mega;

Τι θα γίνει με το Mega; Το ερώτημα απασχολεί πολλούς, όχι μόνο γιατί το βλέπουν (τηλεθέαση γύρω στο 10% χωρίς καμία επένδυση), αλλά και γιατί αποτελεί πραγματικά μοναδική περίπτωση καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας που λειτουργεί εκτός κάθε νομιμότητας. Πολύ περισσότερο μετά τη ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου με την ανακήρυξη των πέντε δικαιούχων σταθμών.

Για το Mega το ΕΣΡ έχει εκδώσει απόφαση ότι οφείλει να κλείσει, από τον περασμένο Μάρτιο, καθώς δεν συμμετείχε στη διαδικασία αδειοδότησης. Σύμφωνα με τον νόμο, εντός τριμήνου. Το Mega προσέφυγε με ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ και κατόρθωσε να πάρει προσωρινή διαταγή για τη συνέχιση της λειτουργίας του, βάσει της οποίας εκπέμπει μέχρι σήμερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση στο ΣτΕ επί των ασφαλιστικών μέτρων έχει ολοκληρωθεί και μένει να ανακοινωθεί η απόφαση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μία «πραγματικά λυπηρή ιστορία. Είναι ένα κανάλι που συνιστά σημαντικό μέρος της οπτικοακουστικής μας κληρονομιάς και έχει κομβική θέση στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Αφέθηκε χωρίς επενδυτές, πραγματικά άφησαν το κανάλι σε κατάσταση αδράνειας» είπε μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος. Και συμπλήρωσε:

«Το Mega είναι μία διεθνής πρωτοτυπία, ένα κανάλι που δουλεύει 'στον αυτόματο πιλότο' και συνεχίζει για πάρα πολύ καιρό να συγκεντρώνει και το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και της διαφημιστικής αγοράς. Είναι κρίμα που ένα τέτοιο κανάλι αφέθηκε στην απαξίωση από τους ιδιοκτήτες του».

Αναφερόμενος στα σενάρια περί άδειας τοπικής ή θεματικής εμβέλειας, ο υφυπουργός σημείωσε ότι «κάποιος πρέπει να τα κινητοποιήσει και να δείξει εμπράκτως ότι ενδιαφέρεται για το κανάλι, για το μέλλον του και τους εργαζόμενους, ότι έχει ένα επενδυτικό σχέδιο, να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και προς το ΕΣΡ τη γνωστοποίηση αν θέλει να γίνει τοπικό, θεματικό κ.λπ. κανάλι. Η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε τίποτε από όλα αυτά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL