Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Σήμερα οι τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα οι τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ

Σήμερα το μεσημέρι, μετά από συνεδρίαση της Ολομέλειας, αναμένεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να λάβει την απόφαση αδειοδότησης πέντε τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης. Πρόκειται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha, ANT-1, Star, ΣΚΑΪ και Epsilon, οι οποίοι αναμένεται να αναδειχθούν δικαιούχοι των πέντε αδειών για τα επόμενα 10 χρόνια καταβάλλοντας το ποσό των 35 εκατ. ευρώ έκαστος σε δέκα ετήσιες δόσεις.

Όπως είπε μιλώντας χθες στον 105,5 Στο Κόκκινο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μετά την ανάρτηση των τελικών δικαιούχων «αυτόματα θα ξεκινήσει η περίοδος για την καταβολή του τιμήματος για τις άδειες. Είναι μία ιστορική δικαίωση για την κυβέρνηση και την παράταξη. Κάποιοι έλεγαν πως οι άδειες πρέπει να είναι απεριόριστες και χωρίς τίμημα».

Αναφερόμενος στο τηλεοπτικό τοπίο ο κ. Παππάς τόνισε ότι «λέει ψέματα κάποιος αν πει ότι από την αρχή αυτής της διακυβέρνησης τα κανάλια δεν έχουν πληρώσει. Όταν αναλάβαμε, ένα από τα πρώτα ερωτήματα που ήρθαν από τις υπηρεσίες και τον γ.γ. Ενημέρωσης τότε (σήμερα υφυπουργό) Λευτέρη Κρέτσο ήταν το τι γίνεται με την εφαρμογή του φόρου διαφήμισης. Κατ' εντολήν του πρωθυπουργού υπογράψαμε τον καταλογισμό του και από αυτόν έχουν εισπραχθεί πάνω από 150 εκατ. ευρώ, ίσως 160 εκατ. ευρώ, από τα κανάλια».

Αναφερόμενος στο barcode στις εφημερίδες ο υπουργός είπε ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε τον ανάδοχο του έργου και σε λίγους μήνες θα μπει σε εφαρμογή το μέτρο. Θα σταματήσουν, έτσι, να μπαίνουν τα γνωστά 'καπέλα' στις κυκλοφορίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL