Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Συνάντηση του Λ. Κρέτσου με τον βουλευτή Θέμη Μουμουλίδη / Film Office στη Δυτική Μακεδονία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση του Λ. Κρέτσου με τον βουλευτή Θέμη Μουμουλίδη / Film Office στη Δυτική Μακεδονία

Στην ίδρυση Film Office - Γραφείου για τη διευκόλυνση των οπτικοακουστικών παραγωγών στη Δ. Μακεδονία συμφώνησε ο υφυπουργός Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, μετά από συνάντηση που είχε με τον σκηνοθέτη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Θέμη Μουμουλίδη.

Όπως σημειώθηκε στη συνάντηση, η περιοχή της Δ. Μακεδονίας παρουσιάζει μοναδικό ενδιαφέρον και διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, πολιτισμικά, αρχαιολογικά και τοπογραφικά, ώστε να αναδειχθεί σε ένα διαφορετικό Film Destination, προσελκύοντας το ενδιαφέρον ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών.

Η επένδυση στην διεθνή κινηματογραφική παραγωγή μπορεί να συμβάλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Δ. Μακεδονίας, που έχει ανάγκη από νέες ιδέες και νέες παραγωγικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον Θ. Μουμουλίδη, μετά τη δημιουργία του τοπικού Film Office, με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα δημιουργηθεί τράπεζα οπτικοακουστικών δεδομένων με όλες τις τοποθεσίες και τα μνημεία της Περιφέρειας, ώστε να διευκολύνεται το έργο Ελλήνων και ξένων παραγωγών. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Film Office θα προσκληθούν οι επαγγελματίες της περιοχής να καταγραφούν (ξενοδοχεία, υπηρεσίες εστίασης κ.ά.) ώστε να διευκολυνθούν οι επαφές των συντελεστών των παραγωγών με τους τοπικούς προμηθευτές.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL