Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παρέμβαση 130 δημοσιογράφων για τις φωτογραφίες απανθρακωμένων παιδιών

Στην ΕΣΗΕΑ απευθύνονται σωρεία αντιδράσεων για τη δημοσίευση στο Facebook φωτογραφιών απανθρακωμένων παιδιών από την πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι. Ιδιώτες αλλά και δημοσιογράφοι ζητούν την κινητοποίηση...

Στην ΕΣΗΕΑ απευθύνονται σωρεία αντιδράσεων για τη δημοσίευση στο Facebook φωτογραφιών απανθρακωμένων παιδιών από την πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι. Ιδιώτες αλλά και δημοσιογράφοι ζητούν την κινητοποίηση των οργάνων της Ένωσης, κατονομάζοντας τη συνταξιούχο δημοσιογράφο Τζώρτζια Κοντράρου, η οποία δημοσίευσε τις φωτογραφίες προς χάριν της "ενημέρωσης» και της... «αφύπνισης του λαού», όπως υποστήριξε.

Η επιστολή 130 δημοσιογράφων απευθύνεται στο Δ.Σ. και το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και μεταξύ άλλων αναφέρει:

«...Με έκπληξη αρχικά και στη συνέχεια με οργή έχουμε διαπιστώσει ότι συνάδελφοί μας διακινούν μέσω των κοινωνικών δικτύων φωτογραφίες απανθρακωμένων παιδιών, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτές οι φωτογραφίες 'αφυπνίζουν'.

Παρά τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις που τους έγιναν από συναδέλφους και απλούς πολίτες για το απαράδεκτο και το ανήθικο αυτής της κίνησης, οι ίδιοι όχι μόνο υποστηρίζουν ότι καλώς ανάρτησαν αυτές τις φωτογραφίες, αλλά υπόσχονται ότι θα τις κάνουν και 'αφίσες που θα γεμίσουν όλη την πόλη'.

Είναι, πιστεύουμε, απόλυτη ανάγκη και το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Πειθαρχικά Όργανα της Ένωσης να προστατεύσουν απ’ αυτόν τον κανιβαλισμό τους ανθρώπους που θρηνούν και δεν έχουν δώσει σε κανέναν την άδεια να χρησιμοποιούν μ’ αυτόν τον τρόπο τους νεκρούς τους, αλλά και τον κλάδο από την περαιτέρω απαξίωση, μέσω τέτοιων αχαρακτήριστων ενεργειών.

Αυτό το φαινόμενο, βέβαια, δεν είναι το μοναδικό, είναι από τα πιο ακραία. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα παραβιάσεων της δεοντολογίας, αναπαραγωγής fake news και ασέβειας απέναντι στους νεκρούς και τις οικογένειές τους...».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ισχυρή πολιτική βούληση

Το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι πλέον πολιτικό. Από τεχνοκρατικής άποψης έχει λυθεί με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τις διοικήσεις των τραπεζών. Τις οποίες, θα πρέπει να...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο