Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Τα "κλικ" και οι πωλήσεις των εφημερίδων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα "κλικ" και οι πωλήσεις των εφημερίδων

«Οι κυκλοφορίες των εντύπων μάς μάραναν» είναι ο τίτλος άρθρου στο protagon.gr, όπου υποστηρίζεται ότι δεν χρειαζόμαστε πιστοποίηση των πωλήσεων των εφημερίδων (μέσω του barcode που σχεδιάζει η κυβέρνηση), διότι προτεραιότητα είναι η αντιπυρική προστασία.

Η λογική ότι "δεν χρειαζόμαστε αυτό" γιατί "κάτι άλλο είναι πιο σημαντικό" απαντάται συχνά στη δημόσια σφαίρα -δεδομένου ότι οι πόροι ποτέ δεν είναι επαρκείς- και ο καθένας έχει τα επιχειρήματά του από τη μία ή την άλλη πλευρά.

Εδώ το protagon μας προτείνει να συνεχίσουν να μην πιστοποιούνται οι πωλήσεις του Τύπου ή με άλλα λόγια: α) να συνεχίσει το μονοπώλιο του Άργος να εκδίδει δελτίο κυκλοφοριών που αμφισβητείται, β) να συνεχίσει ένας εκ των εκδοτών (Μαρινάκης) να δημοσιεύει τις δικές του πωλήσεις και των ανταγωνιστών του, γ) να συνεχίσουν οι εκδότες να αμφισβητούν τις καταγραφές και να κάνουν λόγο για "καπέλα" στις πωλήσεις. Όμορφος κόσμος....

Και εάν το protagon.gr δεν έχει κανένα λόγο να υποστηρίζει την πιστοποίηση των πωλήσεων του Τύπου - διότι η αναγνωσιμότητά του πιστοποιείται από τα "κλικ"-, οι εκδότες, οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα του Τύπου, οι διαφημιστές, οι διαφημιζόμενοι και το Δημόσιο έχουν κάθε λόγο να ενδιαφέρονται και να κόπτονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL