Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θέλουμε μακριά από τον πόνο μας τα ΜΜΕ

Η «δουλειά» που γίνεται από δημοσιογράφους και ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες στα αποκαΐδια στο Μάτι δεν άργησε να φέρει αποτελέσματα: οδηγεί μία - μία τις οικογένειες των θυμάτων να ζητήσουν μέσω των...

Η «δουλειά» που γίνεται από δημοσιογράφους και ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες στα αποκαΐδια στο Μάτι δεν άργησε να φέρει αποτελέσματα: οδηγεί μία - μία τις οικογένειες των θυμάτων να ζητήσουν μέσω των δικηγόρων τους να μην παραβρεθούν δημοσιογράφοι και μίντια στις κηδείες των δικών τους ανθρώπων.

Η οικογένεια Φιλιππόπουλου -θύμα και της μαϊμού επιστολής-, μέσω δικηγόρου, απευθύνεται στην ΕΣΗΕΑ, στο ΕΣΡ, στην Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και σε όλα τα ΜΜΕ και ζητάει «να απευθυνθούν και να ζητήσουν από τα μέλη τους να μην καταγράψουν τη νεκρώσιμη ακολουθία, ο καθένας από τη δική του μεριά, και να αποφύγουν κάθε σχετικό ρεπορτάζ και δημοσίευμα γιατί ο πόνος μας μεγαλώνει περισσότερο με αυτά». Σημειώνει επίσης: «Πιστεύουμε ότι η τήρηση της ανωτέρω επιθυμίας μας προέχει από κάθε άλλο δικαίωμα και δεν θέλουμε να μας φέρετε στη δύσκολη θέση να βλέπουμε και να ακούμε στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Το ΑΠΕ, στο οποίο απευθύνθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας του αβάπτιστου βρέφους Α. και Μ. Δημητρίου, ανακοινώνει προς όλους ότι επιθυμία της οικογένειας είναι «να γίνει η τελετή χωρίς την, με οποιονδήποτε τρόπο, παρουσία εκπροσώπων οιουδήποτε ΜΜΕ και για όσο αυτή διαρκέσει».

Η ΕΣΗΕΑ, απαντώντας στις επιστολές που έλαβε, ενημερώνει ότι την αρμοδιότητα διακίνησης της επιστολής έχουν οι εργοδοτικές ενώσεις (ΕΙΗΕΑ, ΕΤΗΣΕΕ, ΕΙΙΡΑ - Ενώσεις Εκδοτών και Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Σταθμών) προς τις οποίες προωθεί τις επιστολές, όπως και στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ισχυρή πολιτική βούληση

Το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι πλέον πολιτικό. Από τεχνοκρατικής άποψης έχει λυθεί με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τις διοικήσεις των τραπεζών. Τις οποίες, θα πρέπει να...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο