Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Το "μεγάλο κόλπο" με την επανέκδοση της εφημερίδας "Μακεδονία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το "μεγάλο κόλπο" με την επανέκδοση της εφημερίδας "Μακεδονία"

Για «κόλπο» μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ κάνει λόγο ο πρώην εργασιακός εκπρόσωπος της εφημερίδας «Μακεδονία», η οποία πρόκειται να επανακλυκλοφορήσει από σύμπραξη ομάδας επιχειρηματιών της Β. Ελλάδας, η οποία εν μέσω «Μακεδονικού», καθώς και «ενόψει κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων, φιλοδοξεί να εκφράσει τον συντηρητικό χώρο και να στηρίξει ενεργά τον συνεταιρισμό εξουσίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ».

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο Φ. Δεργιαδές σε άρθρο του στην "Εφημερίδα των Συντακτών": «Από τον Σεπτέμβριο η χώρα θα μπει σε διαρκή προεκλογική περίοδο με επίμαχα ζητήματα την οικονομία και το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Στο τελευταίο η εφημερίδα 'Μακεδονία' προφανώς θα επιδιώξει να παίξει ξεχωριστό ρόλο. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία η ανάμειξη όλων αυτών των επιχειρηματιών στην επανέκδοση της 'Μ'.

Όλοι τους ανήκουν στη λεγόμενη Κεντροδεξιά, φιλελεύθερη ή συντηρητική, και επιθυμούν να φύγει ο… κακός ΣΥΡΙΖΑ. Ο χώρος του Τύπου παραμένει ξέφραγο αμπέλι για όσους επιθυμούν να 'επενδύσουν' στα ΜΜΕ με στόχο να παίξουν πολιτικά, οικονομικά ή και εθνικιστικά παιχνίδια».

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων σημειώνει ότι «στην ΚΟΙΝΣΕΠ που έχει συσταθεί με στόχο να αποτελέσει το βασικό εταιρικό σχήμα για την επανέκδοση μέσω της ενοικίασης των τίτλων συμμετέχουν μόλις 24 από τους 75 εργαζόμενους της 'Μ'. Όλοι είναι απλήρωτοι και σε επίσχεση εργασίας. Διεκδικούν μισθούς 18 μηνών και δεν έχουν αποζημιωθεί καθώς η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική που εξέδιδε τις εφημερίδες 'Μακεδονία' και 'Θεσσαλονίκη' δεν έχει τεθεί σε εκκαθάριση και θεωρητικά παραμένει σε λειτουργία». Υπενθυμίζει επίσης ότι η «Μακεδονία» είχε επιχορηγηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με 10,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρέη της σήμερα αγγίζουν τα 15 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL