Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Αλλεπάλληλες αναφορές του υπ. Ψηφιακής πολιτικής για «εκλεκτικές συγγένειες» / Νίκος Παππάς: Η «γραμμή» του ΣΚΑΪ υπέρ των τουρκικών συμφερόντων στα Βαλκάνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλλεπάλληλες αναφορές του υπ. Ψηφιακής πολιτικής για «εκλεκτικές συγγένειες» / Νίκος Παππάς: Η «γραμμή» του ΣΚΑΪ υπέρ των τουρκικών συμφερόντων στα Βαλκάνια

Επαναλαμβανόμενες, σαφείς αιχμές εναντίον του ΣΚΑΪ για τον τρόπο που προβάλλει το καθεστώς Ερντογάν και ιδίως το εξοπλιστικό του πρόγραμμα, αφήνει σε κάθε ευκαιρία ο Νίκος Παππάς, εδώ και έναν μήνα. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής «χτυπάει το καμπανάκι» στο κανάλι του Γ. Αλαφούζου για αντεθνική στάση, που βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα της χώρας, ιδίως σε σχέση με τον ανήσυχο γείτονα εξ' ανατολών, χωρίς όμως να ακούγεται, ούτε από τον ΣΚΑΪ, ούτε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Στις δημόσιες παρεμβάσεις του ο Νίκος Παππάς σημειώνει τις «εκλεκτικές συγγένειες» ορισμένων σταθμών με Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίες δεν περιορίζονται στην ψυχαγωγία, αλλά επεκτείνονται και στον τρόπο παρουσίασης της ειδησεογραφίας, καθώς, όπως είπε, «επηρεάζουν και τη γραμμή τους για τη συμφωνία με την ΠΔΓΜ». Ο Ν. Παππάς φωτογραφίζει τον Τούρκο παραγωγό του ΣΚΑΪ Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος ελέγχει σχεδόν το σύνολο της ψυχαγωγίας του καναλιού, όμως φαίνεται ότι βάζει πόδι και στην ενημέρωση: ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής γίνεται ακόμα πιο αιχμηρός, καθώς κατηγορεί το κανάλι για αντεθνική στάση: «ο εξ Ανατολών γείτονάς μας δεν θα ήθελε ποτέ η Ελλάδα με την ΠΓΔΜ να φτάσουν σε συμφωνία. Θα ήθελε να συνεχίσει στο όραμα του μουσουλμανικού τόξου, το οποίο περικυκλώνει την Ελλάδα, αυξάνοντας την επιρροή του στον βόρειο γείτονά μας».

Το τελευταίο διάστημα, ιδίως την περίοδο πριν από τις εκλογές στην Τουρκία, αλλά και στη συνέχεια, ο ΣΚΑΪ προβάλλει συστηματικά τα αμυντικά εξοπλιστικά συστήματα της γείτονος χώρας, σε όλη την πρωινή ζώνη, αλλά και στα δελτία ειδήσεων, εξυπηρετώντας την εικόνα του Ερντογάν και τα συμφέροντα της Τουρκίας.

«Το λέω ξεκάθαρα: ορισμένοι να είναι πολύ προσεχτικοί και να μην κάνουν το λάθος να νομίζουν ότι οι επιλογές τους αυτές περνούν απαρατήρητες. Δεν μπορεί να βλέπουμε 13 φορές τη μέρα Ερντογάν και μία Ελλάδα. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι υπάρχει συνεργασία με επιχειρηματία που προέρχεται από την Τουρκία και έχει καλές σχέσεις με την ηγεσία της γειτονικής χώρας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ3 την Πέμπτη ο Νίκος Παππάς και εξήγησε: «Η Τουρκία δεν θα ήθελε με τίποτα να λυθεί το πρόβλημα με τον Βόρειο γείτονά μας, γιατί η λύση αυτή υπονομεύει τη στρατηγική της για το μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια».

Στην ίδια συνέντευξη στον Χρ. Γιαννούλη, ο Νίκος Παππάς είπε: «Για τον διαγωνισμό τον τηλεοπτικών αδειών έχω χαρακτηριστεί φασίστας, ενώ με έχουν κατηγορήσει ότι θα φέρω τον Τούρκο καναλάρχη. Τελικά, αυτός ήρθε και έχει εμπορική συμφωνία με ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να μας προβάλλει τον κ. Ερντογάν, πολύ περισσότερο απ' ό,τι προβάλλει τις θέσεις της Ελλάδας. Κάποιες φορές τα όρια ξεπερνιούνται. Δεν είναι καιροί ορισμένοι να παίζουν τέτοιου είδους παιχνίδια».

Μερικές μέρες πριν, στο δελτίο ειδήσεων του Epsilon, ο υπουργός είχε και πάλι χτυπήσει το καμπανάκι, λέγοντας πως αναδεικνύονται οι δυνατότητες της Τουρκίας, ενώ «αποκρύπτονται η αμυντική θωράκιση και η αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας μας: «Η ανησυχητική πλευρά του ζητήματος δεν είναι ένα τούρκικο σήριαλ, είναι μια ειδησεογραφία η οποία επιλέγει, δυστυχώς, να αναδεικνύει κάποιες φορές -υπέρ του δέοντος και με ψέματα- κάποιες δυνατότητες που έχει ο “ανήσυχος” γείτονάς μας, ενώ οι δυνατότητες, η αμυντική θωράκιση και η αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας μας αποκρύπτονται από τα ίδια δελτία. Αυτό για ελληνικό κανάλι είναι ανησυχητικό».

«Θα ήθελα να είμαι πάρα πολύ καθαρός» συνέχισε ο Ν. Παππάς: «Δεν θα μείνουμε με το στόμα μας κλειστό. Αν αυτά τα φαινόμενα συνεχιστούν, θα μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις. Αυτό που λέω το καταλαβαίνει, νομίζω, και ο Έλληνας τηλεθεατής, ο οποίος μπορεί πάρα πολύ καθαρά να δει στο πρόγραμμα ενός σταθμού και στη ροή των εκπομπών του εάν και κατά πόσο προβάλλεται και υπερπροβάλλεται ο κ. Ερντογάν ή όχι. Και δεν ξέρω μήπως κάποιες εκλεκτικές ή εμπορικές συγγένειες (σ.σ.: των σταθμών) επηρεάζουν και τη γραμμή τους για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Διότι είναι απολύτως σαφές ότι ο εξ Ανατολών γείτονάς μας δεν θα ήθελε ποτέ η Ελλάδα με την ΠΓΔΜ να φτάσουν σε συμφωνία. Θα ήθελε να συνεχίσει στο όραμα του μουσουλμανικού τόξου, το οποίο την Ελλάδα θα την περικυκλώσει, αυξάνοντας την επιρροή του στον βόρειο γείτονά μας».

Την ίδια παρατήρηση έκανε και παλαιότερα ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ίδιο τον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Τ. Χατζή, όταν ρωτήθηκε εάν φοβάται την Τουρκία. «Εγώ όχι τόσο, όσο προσπαθούν να μας πείσουν κάποια μέσα ενημέρωσης ότι πρέπει να τη φοβόμαστε» απάντησε και συμπλήρωσε: «Έχω ενοχληθεί από κάποια ρεπορτάζ, τα οποία πρωί, μεσημέρι, βράδυ μας δείχνουν τον Ερντογάν και μας εξηγούν τι υπερόπλα έχει, αλλά δεν άκουσα τους ίδιους να λένε για την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας. Αυτά τα πράγματα είναι πολύ ευαίσθητα και ελπίζω, βεβαίως, η μετοχική σύνθεση ή οι εμπορικές συνεργασίες ορισμένων τηλεοπτικών σταθμών να μην επηρεάζουν και τη γραμμή τους στα ελληνοτουρκικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL