Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ομαλά προχωρά η ένταξη 8.000 μελών στον ΕΔΟΕΑΠ

Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον ΕΦΚΑ

Εξομαλύνονται οι σχέσεις μεταξύ ΕΦΚΑ και ΕΔΟΕΑΠ προς όφελος των δύο οργανισμών και των ασφαλισμένων. Αυτό δείχνει η συνάντηση που έγινε χθες, με τη συμμετοχή από τη μία πλευρά του διοικητή του ΕΦΚΑ Λάμπρου Σέμπου, του υποδιοικητή Δημήτρη Τσακίρη και επιτελικών στελεχών και από την άλλη του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Σταύρου Καπάκου, του γενικού γραμματέα Δημήτρη Κουμπιά, του προέδρου ΤΥΠ Μάρκου Γκανά και στελεχών του ΕΔΟΕΑΠ.

Στη συνάντηση προσδιορίστηκαν λύσεις για την ένταξη περισσότερων από 8.000 νέων μελών του ΕΔΟΕΑΠ με ομαλό τρόπο και ασφάλεια, καθώς ο ΕΦΚΑ θα βοηθήσει με κάθε τρόπο ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με καταγραφές που έχει πραγματοποιήσει η νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, οι εισφορές του Μαΐου (εργαζομένων, εργοδοτών και 2% επί του τζίρου) είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, χωρίς μάλιστα, όπως τονίζουν, να περιλαμβάνονται στα έσοδα οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ. Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, δεν τίθεται θέμα περικοπής των επικουρικών συντάξεων που καταβάλλει ο Οργανισμός, για τις οποίες ενδέχεται να υπάρξει και πλεόνασμα, όπως λένε. Τα δεδομένα αυτά μάλιστα, δίνουν τη δυνατότητα να αρχίσουν να εξοφλούνται με ταχύτερους ρυθμούς τα χρέη του ΕΔΟΕΑΠ από εφάπαξ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο