Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Το Πάρκο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ έγινε πραγματικότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Πάρκο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ έγινε πραγματικότητα

Το έργο Πάρκο - Μουσείο Ραδιοφωνίας στο Ίλιον παρουσίασε τη Δευτέρα το απόγευμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο, την οποία οργάνωσε η ΕΡΤ.

Η δημιουργία του Πάρκου Ραδιοφωνίας, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Ιλίου, παίρνει σάρκα και οστά σε έναν χώρο 31 στρεμμάτων. Πρόκειται για τον χώρο του Σταθμού Μεσαίων Κυμάτων της Ραδιοφωνίας, ο οποίος, μετά τις εργασίες ανάπλασης, θα αποτελέσει χώρο πρασίνου και φιλοξενίας των παλιών κτηρίων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ. Όπως, για παράδειγμα, του πρώτου πομπού που εξέπεμψε στη χώρα για την Ελληνική Ραδιοφωνία και ενός από τους τρεις πομπούς που φυλάσσονται σήμερα στην Ευρώπη. Στον χώρο θα λειτουργήσει, επίσης, Σχολή Ραδιοφωνίας, εργαστήριο σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, ενώ θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ίλιον έχουν χαρακτηριστεί από το 1999 Διατηρητέο Βιομηχανικό Μνημείο. Σήμερα αποκαθίστανται τα κτίσματα και διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος, με μέγιστη προϋπολογιζόμενη δαπάνη 2 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς στον χαιρετισμό του σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο έργο «δεν είναι απλά μια απάντηση στο επί δεκαετίες αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά το όραμα που έχουμε ως κυβέρνηση για τις πόλεις και τις γειτονιές μας. Είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε τα τοπικά προβλήματα και ο τρόπος που ικανοποιούμε τις προσδοκίες κάθε κοινωνίας». Σημείωσε επίσης ότι «με τη δημιουργία του Πάρκου Ραδιοφωνίας και με την πολύτιμη συμβολή της ΕΡΤ, με χαρά και περηφάνια βάζουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι», έτσι ώστε «να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της αναβάθμισης της κάθε περιοχής, της κάθε γειτονιάς».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος σημείωσε ότι στόχος της ΕΡΤ είναι να φιλοξενήσει στον χώρο εκπαιδευτικά προγράμματα, επισκέψεις σχολείων, μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και Σχολή Ραδιοφωνίας για μαθητές και σπουδαστές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, οι Βουλευτές Αννέτα Καββαδία, Χαρά Καφαντάρη, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και Γιάννης Σαρακιώτης, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Λεοντής, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Χρήστος Καπάταης, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, καθώς και δήμαρχοι γειτονικών Δήμων, πρόεδροι οργανισμών, διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ και πλήθος πολιτών.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Βασίλη Γισδάκη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL