Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ν. ΠΑΠΠΑΣ: / Ν. Παππάς: BarCode στον Τύπο και VAR στο ποδόσφαιρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: / Ν. Παππάς: BarCode στον Τύπο και VAR στο ποδόσφαιρο

«Βγάζουμε τα 'καπέλα' από τον Τύπο, αυξάνουμε την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου», σημειώνει ο Νίκος Παππάς για τις δύο πρωτοβουλίες που αξιοποιούν τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας.

Πρόκειται για δύο έργα που προκηρύχθηκαν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και δημοσιεύτηκαν στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προχωρήσουν οι ανοιχτοί διεθνείς ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί, συνολικού προϋπολογισμού 29 εκατ. ευρώ:

1. Το barcode στον Τύπο: Το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης κυκλοφορίας εντύπων με γραμμωτό κώδικα (barcode) είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας του έντυπου Τύπου (εκτύπωση, διανομή, πώληση, επιστροφή) και συλλογής δεδομένων σχετικών με τις πωλήσεις του. Το σύστημα θα δώσει αξιοπιστία στα δελτία πωλήσεων του Τύπου, τα οποία σήμερα αμφισβητούνται, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για «καπέλα» δεδομένου και του μονοπωλιακού χαρακτήρα της διανομής.

2. Το έργο «Ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου», μέσω της εγκατάστασης του συστήματος Video Assistant Referee (VAR) στα ελληνικά γήπεδα, θα προσφέρει τη δυνατότητα σε γρήγορη ανάλυση αμφισβητούμενων φάσεων στους αγώνες ποδοσφαίρου μέσω της καταγραφής των αγώνων από πολλαπλές κάμερες, υποβοηθώντας τους διαιτητές στις αποφάσεις τους και αποκαθιστώντας την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιείται σε πολλά πρωταθλήματα στον κόσμο και αυτό τον καιρό στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία.

«O ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας εξελίσσεται με εντατικούς ρυθμούς και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Ως Πολιτεία πράττουμε το καθήκον μας: βγάζουμε τα 'καπέλα' από τις πωλήσεις των εφημερίδων, ενισχύουμε τη διαφάνεια και την ισονομία στη διανομή της δημόσιας διαφημιστικής δαπάνης. Με το σύστημα Video Assistant Referee (VAR) αυξάνουμε την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και δίνουμε χώρο στη χαρά που προσφέρει το πιο λαοφιλές άθλημα στην Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του υπουργείου ΨΗΠΤΕ Στέλιος Ράλλης ανέφερε: «Πρόκειται για δύο έργα που ενισχύουν τη διαφάνεια και την αξιοπιστία και βοηθούν την Ελλάδα να αλλάξει σελίδα. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις βλέπουν κάθε μέρα που περνά τις μεταρρυθμίσεις να προχωρούν και τις νέες τεχνολογίες να αποτελούν ισχυρό εργαλείο για τη διαφάνεια και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους προς το κράτος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL