Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανοίγει η αγορά των τηλεοπτικών παραγωγών

Γαλλογερμανική σειρά του ARTE η πρώτη τηλεοπτική σειρά που λαμβάνει ενίσχυση

Tην πρώτη απόφαση υπαγωγής οπτικοακουστικού έργου στο επενδυτικό κίνητρο του νόμου 4487/2017, περί ενίσχυσης οπτικοακουστικών παραγωγών, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς.

Η έγκριση αφορά στην τηλεοπτική σειρά «EDEN» (μίνι σειρά έξι επεισοδίων, γαλλογερμανικής παραγωγής), η οποία διαπραγματεύεται το προσφυγικό δράμα στη σημερινή Ευρώπη. Η προβολή της υπολογίζεται για τον Φεβρουάριο του 2019 από το γνωστό γαλλογερμανικό κανάλι ARTE.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε σχετικά: «Η πρώτη απόφαση υπαγωγής τηλεοπτικής σειράς στο νέο πλαίσιο στήριξης της οπτικοακουστικής παραγωγής στη χώρα μας, επιβεβαιώνει τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία τόσο του ΕΚΟΜΕ όσο και του μηχανισμού υποδοχής αιτήσεων, όπως τον θέσαμε σε λειτουργία μερικές εβδομάδες πριν. Η αρχή έγινε. Η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, με βάση τα θετικά μηνύματα που λαμβάνουμε. Με τη στήριξη της οπτικοακουστικής παραγωγής, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο, αυξάνουμε τα έσοδα σε μια σειρά από τομείς της οικονομίας, δημιουργούμε τη νέα εικόνα της Ελλάδας και δίνουμε επιπλέον ώθηση στον Τουρισμό. Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει και στα οπτικοακουστικά».

Διαβάστε ακόμα : Ανοικτές οι προοπτικές για επενδύσεις των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις