Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Ανησυχία Ν.Δ. για την ΕΡΤ, ενώ ετοιμάζει νέο "μαύρο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανησυχία Ν.Δ. για την ΕΡΤ, ενώ ετοιμάζει νέο "μαύρο"

Στη διαπίστωση ότι η ΕΡΤ είναι «ΣΥΡΙΖΑ Channel, που λειτουργεί ως φερέφωνο του Μαξίμου» καταλήγει η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της, αφού προηγουμένως έχει αποδελτιώσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η Ν.Δ. εγκαλεί την ΕΡΤ π.χ. γιατί δεν μετέδωσε την περασμένη Τρίτη είδηση της... Δευτέρας σχετικά με τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης γιατί δεν ανέφερε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης πήγε στη Γερμανία και θα είχε σειρά επαφών την... επόμενη μέρα. Επίσης, γιατί δεν παρουσίασε... έρευνα που πραγματοποίησε ένα κάποιο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών.

Είναι γνωστό ότι «το 'Μνημόνιο Μητσοτάκη' (εκτός από χιλιάδες απολύσεις, καθήλωση μισθών και αποσάθρωση κοινωνικών δομών) περιλαμβάνει ένα νέο 'μαύρο' στην ΕΡΤ, ασυδοσία για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και μη καταβολή τιμήματος για τις άδειες» απαντά στη Ν.Δ. ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και παρουσιάζει το έργο της κυβέρνησης τα τελευταία τρία χρόνια στο πεδίο της τηλεόρασης, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος:

1. Αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, που φέρνει στα δημόσια ταμεία 175 εκατ. ευρώ τουλάχιστον (καθώς έχουν αδειοδοτηθεί έως τώρα 5 σταθμοί).

2. Καταλογισμός και είσπραξη του φόρου διαφήμισης, ύψους 140 εκατ. ευρώ από το 2015 έως σήμερα.

3. Καταλογισμός και είσπραξη του τέλους χρήσης συχνοτήτων, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

4. Είσπραξη -εντός της επόμενης δεκαετίας- 125 εκατ. ευρώ από τον ειδικό φόρο διαφήμισης.

Ο Νίκος Παππάς υπενθυμίζει την πολιτική της Ν.Δ. για... "άπειρες άδειες", μηδενικό τίμημα, ασυδοσία των καναλαρχών, μη καταβολή των προβλεπόμενων φόρων και τελών, εν τέλει το μηδενικό όφελος για το Δημόσιο, όπως προβλέπονται από το "Μνημόνιο Μητσοτάκη".

Σε αυτό η κυβέρνηση αντιπαραβάλλει «τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, την προστασία της δημόσιας περιουσίας (φάσμα) και την είσπραξη 480 εκατ. ευρώ υπέρ του Δημοσίου από το 2015 και για τα επόμενα χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL