Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
"Μαύρο" στο SBC TV από την Digea με συνοπτικές διαδικασίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Μαύρο" στο SBC TV από την Digea με συνοπτικές διαδικασίες

Να κατεβάσει το τηλεοπτικό σήμα του τηλεοπτικού σταθμού SBC, περιφερειακής εμβέλειας στο Νομό Αττικής, έσπευσε η Digea τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης, παρότι ήταν σε γνώση της ότι εκκρεμεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία αναμένεται να εκδοθεί από ώρα σε ώρα.

Η Digea βασίστηκε σε προηγούμενη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με την οποία το κανάλι δεν μπορεί να συνεχίσει να εκπέμπει, διότι δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των νομίμως λειτουργούντων, «προσωρινώς» αδειούχων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Το ΕΣΡ δεν έκανε δεκτό το αίτημα του καναλιού να παραμείνει η κατάσταση ως έχει, δηλαδή να συνεχίσει να εκπέμπει μέσω Digea όπως συμβαίνει από το 2013, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς επίκειται η προκήρυξη των περιφερειακών αδειών. Το ΕΣΡ δεν έλαβε επίσης υπόψη ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έχει χαρακτηρίσει κατ' επανάληψη με αποφάσεις του στο παρελθόν ως «μη αποδεκτή» τη συνέχιση της σημερινής κατάστασης ανομίας των «προσωρινών» αδειών.

Το SBC ιδρύθηκε το 2001 από τον επιχειρηματία Η. Κοπανίτσα και λειτουργεί έκτοτε αδιαλείπτως, συνεργαζόμενο με άλλα κανάλια. Από το 2013, οπότε και διακόπηκε η συνεργασία του με το κανάλι του φυγόδικου Κυριακίδη (πρώην Sunny, σήμερα Alert), έπειτα από σύμβαση που υπέγραψε με την Digea, λειτουργεί σε δική του συχνότητα, όπως επέβαλε δικαστική απόφαση του Μονεμελούς Πρωτοδικείου.

Η σπουδή από την Digea να επιβάλει «μαύρο» στο SBC -σε ένα κανάλι που λειτουργεί κανονικά και απασχολεί 60 μισθωτούς εργαζόμενους- ενώ εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ δείχνει ότι λειτουργεί με δύο μέτρα και σταθμά, τουλάχιστον σε σχέση με το Mega, το οποίο παραμένει στον αέρα λόγω προσφυγής στο ΣτΕ και αναμονής της σχετικής απόφασης.

Με ανακοίνωσή της η Digea αποφεύγει να αναφερθεί στην προσφυγή του σταθμού στη Δικαιοσύνη και σημειώνει ότι «είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει την απόφαση του ΕΣΡ για τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, βάσει της οποίας δεν επιτρέπεται η εξακολούθηση μετάδοσης του προγράμματός του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL