Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Το “Μακεδονικό” και τα... νανογιλέκα Για το “Μακεδονικό” μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του χθες στον Νίκο Χατζηνικολάου, στο Real FM. Ο Νίκος Παππάς ανέδειξε το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ν.Δ., αλλά και τις αντιφάσεις στις οποίες πέφτει ο Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να κάνει πρόταση μομφής εναντίον της πολιτικής που εφάρμοσε και ο πατέρας του. Αν την περίοδο αυτή ήταν πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, θα τον ανέτρεπε μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, είπε και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. θα πρέπει να μας πει επιτέλους ποιο όνομα προτείνει. Το “Μακεδονικό” δεν είναι νανογιλέκα να τα πουλάει ο κ. Γεωργιάδης από την τηλεόραση».

Τελευταία στιγμή στον ΕΔΟΕΑΠ Παράταση μισής ώρας δόθηκε στην εκλογική διαδικασία στον ΕΔΟΕΑΠ χθες, τρίτη και τελευταία μέρα της ψηφοφορίας για νέα διοίκηση, λόγω αυξημένης προσέλευσης των ασφαλισμένων. Οι κάλπες έκλεισαν στις 7.30 το απόγευμα. Συνολικά ψήφισαν 4.500 μέλη του ΕΔΟΕΑΠ, αριθμός ωστόσο που δεν θεωρείται ικανοποιητικός. Οι σταυροί των υποψηφίων καταμετρώνταν ως αργά χθες το βράδυ.

Η συμφωνία για το “Μακεδονικό” - έκτακτη εκπομπή από τις Πρέσπες Την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, σε απευθείας σύνδεση με τις Πρέσπες, μεταδίδει η ΕΡΤ1 αύριο Κυριακή, ώρα 10:00. Οι απεσταλμένοι της ΕΡΤ στην ακριτική μας περιοχή και ο Πάνος Χαρίτος με τους καλεσμένους του στο στούντιο της ΕΡΤ, καταγράφουν και σχολιάζουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.

Ο Γιάννης Αμανατίδης για τη συμφωνία Αθήνας - Σκοπίων Σε μια συνέντευξη που έδωσε στη Γιάννα Παπαδάκου, υπογραμμίζει ότι δεν αναγνωρίζεται μακεδονική «εθνότητα» στη συμφωνία, αλλά μόνο ιθαγένεια και υπηκοότητα, ενώ, όπως είπε, «το σύνθετο όνομα που περιορίζει γεωγραφικά την περιοχή διαχωρίζει τελείως το ιστορικό πλαίσιο και την πολιτιστική κληρονομιά». Μιλά επίσης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την κλιμάκωση της έντασης από τη γειτονική χώρα αλλά και τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2016. Οι δύο νομικοί παραστάτες τους, Νίκος Αλιβιζάτος και Χρίστος Μυλωνόπουλος, δίνουν επίσης τη δική τους μαρτυρία. Απόψε, στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, στον Alpha.

Τέλη Ιουνίου η δίκη του Στ. Χίου Αναβολή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο έλαβε ο Στέφανος Χίος μετά την προσαγωγή του και θα δικαστεί στα τέλη Ιουνίου. Ο εκδότης της εμετικής εφημερίας «Μακελειό» συνελήφθη την Πέμπτη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που καλούσε να εκτελεστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Εξωτερικών, με αφορμή τη συμφωνία για το “Μακεδονικό”. Η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του αφορά σε πέντε πλημμελήματα: αντίσταση, πρόκληση για τέλεση του κακουργήματος της ανθρωποκτονία, προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξύβριση και απειλή.

Στοχοποίηση των αθλητικογράφων Την έντονη αποδοκιμασία και διαμαρτυρία του εκφράζει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με την οποία στοχοποιείται ο αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής. Είναι ανεξήγητο το πώς συνδέεται με την ήττα του συλλόγου ο δημοσιογράφος, ο οποίος μεταδίδει χωρίς να επηρεάζει την έκβαση του αγώνα... Όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, τα τελευταία χρόνια οι αθλητικοί συντάκτες στοχοποιούνται και δέχονται πλήθος απειλών, αλλά και εξυβρίσεις, χειροδικίες, έως και τραυματισμούς. Η ΕΣΗΕΑ ζητάει «να σταματήσει αμέσως κάθε απόπειρα στοχοποίησης και να προστατεύεται η πρόσβαση, η εργασία και η φυσική παρουσία των σχολιαστών στα γήπεδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL