Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Πριν από το νήμα για τις τηλεοπτικές άδειες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πριν από το νήμα για τις τηλεοπτικές άδειες

Θέμα λίγων ημερών, ή σε κάθε περίπτωση λίγων εβδομάδων, είναι η νόμιμη έκδοση των τηλεοπτικών αδειών -για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου- από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για πρώτη φορά μετά από διαγωνιστική διαδικασία και μετά από 30 χρόνια ανομίας.

Οι τηλεοπτικές άδειες θα εκχωρηθούν για διάστημα 10 χρόνων και έναντι συνολικού τιμήματος 35 εκατ. ευρώ ανά κανάλι (σύνολο 175 εκατ. ευρώ) καταβλητέο σε 10 ισόποσες δόσεις των 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ-1 (Κυριακού), Alpha (Κοντομηνάς), Star (Βαρδινογιάννης), ΣΚΑΪ (Αλαφούζος) και Epsilon (Σαββίδης) μπορούν να θεωρούνται ήδη αδειούχοι, καθώς εξέπνευσε η προθεσμία και δεν κατατέθηκε ένσταση εναντίον της απόφασης του ΕΣΡ να τους χρίσει υπερθεματιστές, ώστε να λάβουν τις πέντε από τις συνολικά επτά προκηρυχθείσες άδειες.

Η προθεσμία για την κατάθεση ενστάσεων έληξε χωρίς τελικά να κατατεθούν εναντιώσεις στην απόφαση του ΕΣΡ να δώσει το πράσινο φως για τα πέντε κανάλια. Η ένσταση που είχε καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες η Ελληνική Τηλεοπτική (συμφερόντων Βρυώνη) για τέσσερις από τους πέντε τελικώς αποσύρθηκε. Ωστόσο παράμένει η ένσταση κατά της απόφασης του ΕΣΡ να αποκλείσει από την αδειοδότηση το υπό σύσταση κανάλι της Ελληνικής Τηλεοπτικής, το οποίο ζητά με το προδικαστικό του αίτημα να λάβει άδεια.

Την ερχόμενη Τρίτη το ΕΣΡ θα συνεδριάσει επί του αιτήματος της Ελληνικής Τηλεοπτικής να ενταχθεί στους υπό αδειοδότηση σταθμούς. Η απόφασή του, είτε απορριπτική είτε αποδεκτική του αιτήματος, θα σημάνει αυτομάτως την ανάδειξη των δικαιούχων για τις τηλεοπτικές άδειες. Η κατακύρωσή τους αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL