Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
ALPHA, STAR, ANT1: / ALPHA, STAR, ANT1: Περιφρουρούν τις θέσεις εργασίας οι τεχνικοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ALPHA, STAR, ANT1: / ALPHA, STAR, ANT1: Περιφρουρούν τις θέσεις εργασίας οι τεχνικοί

Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις ή να μεταβληθούν οι εργασιακές σχέσεις από τη σύμπραξη των σταθμών Alpha και Star στην ψυχαγωγία και την ενημέρωση έλαβαν οι εκπρόσωποι των τεχνικών τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των δύο τηλεοπτικών σταθμών και του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε ψήφισμά τους οι τεχνικοί τηλεόρασης, μετά από γενική συνέλευση, στο ενυπόγραφο πρακτικό της τριμερούς συνάντησης οι εκπρόσωποι των καναλιών δεσμεύονται ότι: (α) Δεν θα υπάρξει συγχώνευση είτε εταιρειών είτε τμημάτων, (β) οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους, (γ) δεν θα επηρεαστούν οι θέσεις εργασίας και (δ) δεν θα μεταβληθούν οι εργασιακές σχέσεις.

Με το ίδιο ψήφισμα οι τεχνικοί τηλεόρασης εξουσιοδοτούν το σωματείο τους (ΕΤΙΤΑ) «να κηρύξει στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που οι δύο σταθμοί είτε τώρα είτε στο μέλλον δεν τηρήσουν αυτές τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις». Το ίδιο θα συμβεί εάν οι ρόλοι των εργαζομένων των δύο καναλιών δεν θα είναι απολύτως διακριτοί ή σε περίπτωση παράνομης κοινής χρήσης μηχανημάτων και χώρων. Το σωματείο εξουσιοδοτείται «να ελέγχει βήμα - βήμα τη νομιμότητα του όλου εγχειρήματος».

Συμπληρώνεται επίσης ότι «με απεργιακές κινητοποιήσεις θα αντιμετωπιστεί και ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 αν εκείνος προβεί σε νέες μειώσεις μισθών ή απολύσει έστω και έναν συνάδελφο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL