Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επ αόριστον στις οθόνες το "Game of Love"

Μπρα ντε φερ μεταξύ ΕΣΡ και εισαγγελέα

Της Αγγέλας ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Επ' αόριστον θα συνεχιστεί η προβολή του σκληρού ριάλιτι "Game of Love" τα βράδια, στις 9 μ.μ., στον ANT1, καθώς η διαμάχη μεταξύ εισαγγελέα και Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εξελίσσεται σε ένα είδος βεντέτας, που έχει ως αποτέλεσμα οι ανήλικοι να παραμένουν εκτεθειμένοι στο τηλεοπτικό υποπροϊόν, το οποίο θα συνεχίσει την προβολή του ανενόχλητο για πέμπτη συνεχή εβδομάδα.

Και δεν είναι μόνο το ριάλιτι. Το ΕΣΡ, σε μια επίδειξη ευθιξίας, θέτει εν εμφιβόλω συνολικά τη λειτουργία του ως οργάνου για όσο διάστημα διαρκέσουν η έρευνα και η τυχόν εισαγγελική δίωξη και συζητάει να κατεβάσει ρολά για όλες τις τρέχουσες υποθέσεις, περιλαμβανομένων και των τηλεοπτικών αδειών!

Το μπρα ντε φερ ανάμεσα στη Δικαιοσύνη και την Ανεξάρτητη Αρχή αποτελεί τυπικό δείγμα σύγκρουσης εξουσιών, που έχει ως τελικό αποτέλεσμα την παραμέληση του δημοσίου συμφέροντος, εν προκειμένω την προστασία των ανηλίκων -για την οποία όμως έχουν ευθύνη και οι δύο αρχές- προς όφελος του ιδιώτη, που συνεχίζει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Αναρωτιέται κανείς εάν η αντιμετώπιση θα ήταν η ίδια σε μια περίπτωση π.χ. ρύπανσης της θάλασσας, από την οποία θα κινδύνευαν οι ακτές ή ο τουρισμός. Μήπως τα παιδιά μετράνε λιγότερο;

Από τη μία πλευρά, ο εισαγγελέας επικαλείται το δικαίωμά του να ελέγχει τους πάντες, μεταξύ αυτών και τις Ανεξάρτητες Αρχές. Σε μια πρωτοφανή και ασυνήθιστη πρακτική, κινεί τη διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν ποινικές ευθύνες των μελών του ΕΣΡ, δεδομένου ότι το ριάλιτι συνεχίζει να προβάλλεται επί βδομάδες σε ώρες που παρακολουθούν παιδιά.

Από την άλλη πλευρά, το ΕΣΡ, σε μια επίδειξη πυγμής απέναντι στη Δικαιοσύνη, οχυρώνεται πίσω από τις θεσμικές εγγυήσεις ανεξαρτησίας που του δίνει ο νόμος, κατεβάζει τα μολύβια και αρνείται να λάβει οποιαδήποτε απόφαση για το επίμαχο ριάλιτι με το σκεπτικό ότι «οποιαδήποτε απόφαση θα ήταν εύκολο να προσβληθεί ως ληφθείσα υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διώξεως». Αφήνει λοιπόν ανενόχλητο το κανάλι να προβάλλει ένα τοξικό προϊόν επικαλούμενο το ενδεχόμενο προσβολής της απόφασής του. Την ίδια ώρα, διατυπώνονται προτάσεις συνολικής αποχής από τα καθήκοντά του, με το ερώτημα εάν νομιμοποιείται το Συμβούλιο να λαμβάνει αποφάσεις για όσο διάστημα διαρκέσει η δίωξη. Επί αυτού, το ΕΣΡ θα αποφασίσει την ερχόμενη Τρίτη.

Σε μια βιαστική και όχι συνηθισμένη παρέμβαση του εισαγγελέα, το ΕΣΡ αντέδρασε σαν τον τελευταίο ποινικό διωκόμενο, που ζητάει την παρουσία του δικηγόρου του. Αρνούμενο να πάρει απόφαση για το ριάλιτι και να αποδείξει με αυτό τον τρόπο ότι είναι αφοσιωμένο στην αποστολή του, το ΕΣΡ προτίμησε να προχωρήσει σε ανοιχτή κόντρα με τη Δικαιοσύνη και να προστατεύσει τα μέλη του έναντι της δίωξης και όχι το δημόσιο συμφέρον.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο