Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εξοικονόμιση 1,6 εκατ. ευρώ στην ΕΡΤ από την Digea

Με εξαιρετικά συμφέροντες όρους και μετά από γόνιμη διαγωνιστική διαδικασία, η ΕΡΤ προχωρεί στην αγορά νέων πομπών για τα προγράμματά της (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Digital) αλλά και για το Κανάλι της...

Με εξαιρετικά συμφέροντες όρους και μετά από γόνιμη διαγωνιστική διαδικασία, η ΕΡΤ προχωρεί στην αγορά νέων πομπών για τα προγράμματά της (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Digital) αλλά και για το Κανάλι της Βουλής και άλλα ξενόγλωσσα κανάλια. Η προμήθεια των νέων πομπών θα απαλλάξει την ΕΡΤ από το βάρος καταβολής ενοικίου για τη μεταφορά του σήματός της στην Digea, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως.

Με απόφαση του Δ.Σ. την περασμένη Τετάρτη, η προμήθεια των πομπών κατακυρώθηκε σε ιταλική εταιρεία, η οποία κατέθεσε και την πιο συμφέρουσα προσφορά. Ενώ το προϋπολογισθέν ποσό από την ΕΡΤ ξεπερνούσε τα 2 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 135 πομπών, η προσφορά ήταν τόσο συμφέρουσα, ώστε αποφασίστηκε να αγοραστούν τελικώς 155 πομποί, στην τιμή του 1,15 εκατ. ευρώ.

Οι 155 νέοι πομποί αναμένεται να παραδοθούν στην ΕΡΤ στους επόμενους 3-4 μήνες, οπότε και θα ξεκινήσει η εγκατάστασή τους. Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια των πομπών είχε καταλήξει άγονος, δύο φορές, επί ΝΕΡΙΤ και άλλες δύο φορές από το 2016, επί ΕΡΤ.

Α.Γ.Ν.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μέρα γιορτής

Έπειτα από σχεδόν έξι μήνες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης επειδή είχαν περάσει κατά λάθος λίγα μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος. Για...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο