Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εξοικονόμιση 1,6 εκατ. ευρώ στην ΕΡΤ από την Digea

Με εξαιρετικά συμφέροντες όρους και μετά από γόνιμη διαγωνιστική διαδικασία, η ΕΡΤ προχωρεί στην αγορά νέων πομπών για τα προγράμματά της (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Digital) αλλά και για το Κανάλι της...

Με εξαιρετικά συμφέροντες όρους και μετά από γόνιμη διαγωνιστική διαδικασία, η ΕΡΤ προχωρεί στην αγορά νέων πομπών για τα προγράμματά της (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Digital) αλλά και για το Κανάλι της Βουλής και άλλα ξενόγλωσσα κανάλια. Η προμήθεια των νέων πομπών θα απαλλάξει την ΕΡΤ από το βάρος καταβολής ενοικίου για τη μεταφορά του σήματός της στην Digea, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως.

Με απόφαση του Δ.Σ. την περασμένη Τετάρτη, η προμήθεια των πομπών κατακυρώθηκε σε ιταλική εταιρεία, η οποία κατέθεσε και την πιο συμφέρουσα προσφορά. Ενώ το προϋπολογισθέν ποσό από την ΕΡΤ ξεπερνούσε τα 2 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 135 πομπών, η προσφορά ήταν τόσο συμφέρουσα, ώστε αποφασίστηκε να αγοραστούν τελικώς 155 πομποί, στην τιμή του 1,15 εκατ. ευρώ.

Οι 155 νέοι πομποί αναμένεται να παραδοθούν στην ΕΡΤ στους επόμενους 3-4 μήνες, οπότε και θα ξεκινήσει η εγκατάστασή τους. Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια των πομπών είχε καταλήξει άγονος, δύο φορές, επί ΝΕΡΙΤ και άλλες δύο φορές από το 2016, επί ΕΡΤ.

Α.Γ.Ν.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανήθικοι και επικίνδυνοι

Όσο πλησιάζει η ώρα να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, τόσο η τακτική της Ν.Δ. γίνεται πιο ανήθικη, αλλά και πιο επικίνδυνη. Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. θέλει να αποφύγει με κάθε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο