Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

ΠΟΣΠΕΡΤ σε ΕΔΟΕΑΠ: Απλή αναλογική, όχι ενιαίο ψηφοδέλτιο Την εφαρμογή της «ανόθευτης απλής αναλογικής» στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ, που θα πραγματοποιηθούν στις 13- 15 Ιουνίου, ζητά με εξώδικη επιστολή της η ΠΟΣΠΕΡΤ. Στην επιστολή της, που απευθύνεται στο απερχόμενο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, στον ΔΣΑ και στον υφυπουργό Εργασίας Τ. Πετρόπουλο, η ΠΟΣΠΕΡΤ, επικαλούμενη τον νόμο για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων (Ν. 1264/1982), ζητά να διασφαλιστεί «το σύστημα της ανόθευτης απλής αναλογικής», έτσι ώστε «ο αριθμός των εκλεγμένων μελών της διοίκησης να κατανεμηθεί γνήσια αναλογικά, ανάλογα με τη δύναμη ενός εκάστου συνδυασμού υποψηφίων ή μεμονωμένου-ων υποψηφίων», χωρίς «μονομερείς επιβολές πλειοψηφικών συστημάτων». Τονίζει μάλιστα ότι η δήθεν υποχρεωτική κάθοδος όλων των υποψηφίων σε "ενιαίο ψηφοδέλτιο" είναι νομικά αβάσιμη και απορριπτέα.

«Close Up» στο περιοδικό "Σχεδία" Η εκπομπή της Παρασκευής, αύριο στις 8 μ.μ.μ στην ΕΡΤ2, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Λευτέρη Φυλακτού, επιχειρεί να σκιαγραφήσει το πορτρέτο των άστεγων συμπολιτών μας μέσα από το κοινωνικό έργο του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Το μηνιαίο περιοδικό πωλείται αποκλειστικά στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές, οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες ομάδες: άστεγοι, άνεργοι, άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Έχουν έτσι τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού, το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

"Τα λεφτά στους πλούσιους"

Είναι βασικό κόλπο του νεοφιλελευθερισμού να κρύβει τις πραγματικές του στοχεύσεις πίσω από θετικά διατυπωμένες φράσεις. Ιστορικά το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων ονομάστηκε από τα ορφανά της Θάτσερ...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο